Φόρμα αναζήτησης

Δύο χρόνια και ακόμα δεν άρχισε η δίκη

Ο γενικός εισαγγελέας απέρριψε για ακόμη μία φορά το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην τρίτη υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου για αναστολή δίωξης.

Ως εκ τούτου η υπόθεση, μετά την αθώωση των Α. Ηλιάδη και Γ. Κυπρή, συνεχίζεται κανονικά για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, Χρίστη Χατζημιτσή, Νικόλα Καρυδά, Χριστόδουλο Πατσαλίδη, Ελίζα Λειβαδιώτου και Δέσποινα Κυριακίδου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Α. Ηλιάδης και Γ. Κυπρή είχαν απαλλαγεί πρωτοδίκως με ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου και απαλλάχθηκαν τελεσιδίκως μετά την απόρριψη της έφεσης που είχε κάνει ο γενικός εισαγγελέας.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων σημείωσε χθες στο δικαστήριο ότι θα προχωρήσει με προδικαστικές ενστάσεις σε σχέση με τη διαδικασία καθώς έχουν καταχωρισθεί από τη Νομική Υπηρεσία τρεις ποινικές υποθέσεις με την ίδια βάση, που είναι τα ελληνικά ομόλογα, ενώ παρατηρείται η παραδοξότητα σε κάποιες υποθέσεις οι ίδιοι άνθρωποι να είναι μάρτυρες κατηγορίας και σε άλλες κατηγορούμενοι.

Η επόμενη συνεδρία του Κακουργιοδικείου θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου για να αποφασιστεί η διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την καταχώριση, χωρίς να έχει ξεκινήσει η εκδίκαση.

Η κατηγορούσα αρχή εξέφρασε την άποψη ότι για λόγους οικονομίας χρόνου οι προδικαστικές ενστάσεις θα πρέπει να εξεταστούν συνολικά.
Η τρίτη υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου είναι η μοναδική που βρίσκεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου, καθώς οι δύο πρώτες κατέρρευσαν με αθώωση των κατηγορουμένων.