Φόρμα αναζήτησης

Διπλό φονικό Στροβόλου: «Άκουγα τον ήχο του θανάτου»

Συγκλονισμό προκάλεσε η περιγραφή του διπλού φονικού στον Στρόβολο από τον μοναδικό άνθρωπο που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον μακελάρη των γονιών του. Η κατάθεση που έδωσε ο 15χρονος γιος του ζεύγους Χατζηγεωργίου παρουσιάστηκε χθες από έναν εκ των ανακριτών της υπόθεσης, στο Κακουργιοδικείο.

Ο ρόγχος

Ο αστυφύλακας που πήγε στο σπίτι των θυμάτων, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι στο ισόγειο του σπιτιού δεν υπήρχε κάποια αναστάτωση, αλλά όταν ανέβηκε στον πρώτο όροφο και άνοιξε την πόρτα του υπνοδωματίου είδε παντού αίματα και άκουσε έναν θόρυβο που μάλλον προερχόταν από τη γυναίκα (Ντίνα Σεργίου). Ο θόρυβος ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της άτυχης γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο με μαχαίρι, δίπλα στον σύζυγό της.

Το κλάμα

Στην κατάθεση του 15χρονου που διαβάστηκε από τον αστυνομικό που την έλαβε, αναφερόταν ότι κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό του και άκουσε το κλάμα της μητέρας του, χωρίς να είναι σίγουρος, αν επρόκειτο για πραγματικότητα ή για εφιάλτη στον ύπνο του. Λίγο αργότερα μπήκε στο δωμάτιο του ο δράστης ο οποίος κρατούσε το ματωμένο μαχαίρι στο χέρι του, φορούσε γάντια και κασκόλ στο πρόσωπο. Είπε στον 15χρονο ότι σκότωσε τους γονείς του και τον ρωτούσε πού υπήρχαν κρυμμένα χρήματα. Ο δράστης κατέβασε τον 15χρονο στο ισόγειο και του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα από την οποία μπήκε και ο δεύτερος δράστης.

Στο υπόγειο

Ο ένας δράστης του είπε πως δεν πρόκειται να τον σκοτώσει όπως σκότωσε τους γονείς του, γιατί έχει και αυτός έναν γιο, και τον οδήγησε στην αποθήκη του υπογείου. Ο 15χρονος λίγη ώρα μετά αφού διαπίστωσε ότι οι δράστες έφυγαν, άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Μπόρεσε να ανοίξει την πόρτα της αποθήκης και πήγε στο υπνοδωμάτιο των γονιών του, τους οποίους αντίκρισε νεκρούς. Πανικόβλητος έτρεξε στο απέναντι σπίτι και ανέφερε στη γειτόνισσα τι είχε συμβεί. Κλήθηκε η Αστυνομία και σε λίγα λεπτά κατέφθασαν οι πρώτοι αστυνομικοί που βρήκαν τον 15χρονο σε άσχημη κατάσταση και να φοράει ξένα ρούχα, αφού είχε βγει από το σπίτι με τα εσώρουχα. Δεν μπόρεσε να περιγράψει τα χαρακτηριστικά των ανδρών που είχαν μπει στο σπίτι, αλλά περιέγραψε τις κινήσεις τους, εκφράζοντας έκπληξη για το πώς είχαν εισέλθει στην οικία, στην οποία είχε μπει συναγερμός λόγω παλαιότερων διαρρήξεων. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.