Φόρμα αναζήτησης

Διοικητική έρευνα για την υπόθεση του 5μηνου βρέφους διέταξε ο υπουργός Υγείας

Διοικητική έρευνα για το περιστατικό με το πεντάχρονο βρέφος διέταξε ο Υπουργός Υγείας, μετά και τις αντίθετες απόψεις που εξέφρασαν οι γιατροί.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή στην υπόθεση του 5μηνου βρέφους; Δεν υπήρξε βιασμός λέει ο Ματσάκης

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ως είθισται, αλλά και να διαπιστωθεί κατά πόσον οι δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν από ιατρό ήταν τεκμηριωμένες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο υπουργός δεν θα προβεί σε καμία δημόσια δήλωση μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Αποτελέσματα έρευνας για τον θάνατο του 34χρονου

Παράλληλα, σημειώνεται πως η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Ελισάβετ Κωνσταντίνου ολοκλήρωσε τη διοικητική έρευνα για τον θάνατο του 34χρονου από τη γρίπη Α.

Όπως σημειώνεται, μετά την εξέταση των στοιχείων, το προσωπικό των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας και Λευκωσίας προέβη έγκαιρα σε όλες τις ενδεδειγμένες και αναγκαίες εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις. Συμπερασματικά, δεν διαπιστώθηκαν διοικητικά λάθη και παραλείψεις ως προς την αντιμετώπιση του ασθενούς από το προσωπικό των Πρώτων Βοηθειών, τους επί καθήκοντι ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως επίσης και από τους ιατρούς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.