Φόρμα αναζήτησης

Δημοσκόπηση: Παίζεται η 6η έδρα για ΕΔΕΚ-ΕΛΑΜ

Τον Δημοκρατικό Συναγερμό αναδεικνύει ως πρώτο κόμμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μάχη θα γίνει για το τέταρτο κόμμα που θα εκπροσωπηθεί στην ευρωβουλή ενώ αξιοσημείωτη είναι η μείωση της διαφοράς μεταξύ του πρώτου ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Σίγμα ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 22,1% στα έγκυρα ψηφοδέλτια, ηγείται της κούρσας των εκλογών, με το ΑΚΕΛ να ακολουθεί με διαφορά 4,2% και ποσοστό 17,9%., Το ΔΗΚΟ ακολουθεί με ποσοστό 10,4% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, το ΕΛΑΜ με 6,3%, η ΕΔΕΚ με 5,8%, Οικολόγοι-Συμμαχία είναι στο 3%, ενώ η ΔΗΠΑ εξασφαλίζει ποσοστό 1,8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές του 2014, έφτανε το 10,77%.

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι η μείωση που παρατηρήθηκε στους ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ. Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση Μαρτίου 2019, το ΕΛΑΜ παρουσίασε συσπείρωση 100%, ενώ σε αυτή τη δημοσκόπηση η συσπείρωση έπεσε στο 79%. Επόμενο κόμμα σε συσπείρωση είναι το ΑΚΕΛ με 73% και ακολουθεί το ΔΗΚΟ με 68%. Ο ΔΗΣΥ έχει συσπείρωση σε ποσοστό 67%, η ΕΔΕΚ 64%, η Συμμαχία Πολιτών 33%, οι Οικολόγοι 20% και η Αλληλεγγύη 13%.

Αξιοσημείωτο στοιχείο το ποσοστό των αναποφάσιστων, που αγγίζει το 15,1% αλλά και όσων δεν απάντησαν, που έφτασαν σε ποσοστό και πάλι 15,1%. Το 72% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δήλωσε πως μάλλον ή σίγουρα θα πάει για να ψηφίσει, ενώ τα ποσοστά της δημοσκόπησης συναινούν στο αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου για τις εκλογές, σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες αναμετρήσεις.

Στην δημοσκόπηση καταγράφονται και οι υποψήφιοι που κερδίζουν μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις