Φόρμα αναζήτησης

Δηλητήριο Φαίδωνα για ΕΤΕΚ

Στον απόηχο τη ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο Πάφου για τον καθεδρικό ναό στον Δημόσιο Κήπο, κατά την οποία ο Φαίδωνας Φαίδωνος βρέθηκε στη μειοψηφία, ο δήμαρχος πέρασε στην αντεπίθεση χθες βάλλοντας κατά του ΕΤΕΚ, το οποίο κατήγγειλε για μεθοδεύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το ΕΤΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα του Δημόσιου Κήπου χαρακτηρίζοντας αδιανόητη την επαναφορά του, καθώς είχε κλείσει πριν από 10 χρόνια όταν η αίτηση της μητρόπολης εξετάστηκε από το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων και απορρίφθηκε. Σχολιάζοντας την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και επεξηγώντας τη θετική του στάση του στο αίτημα της μητρόπολης, ο δήμαρχος Πάφου εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΕΤΕΚ και μελών του λέγοντας ότι πρωτίστως ενδιαφέρονται για τις αμοιβές τους και ότι τοποθετούνται αλά καρτ ανάλογα με τα συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετήσουν. Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο δήμαρχος Πάφου υπέδειξε ότι το ΕΤΕΚ και μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν δίπλα σε νεοκλασικό κτίστηκε επταώροφο κτήριο από ντιβέλοπερ. Εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΕΤΕΚ, ο δήμαρχος Πάφου δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση του επιμελητηρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ η πολιτεία κατέστησε το ΕΤΕΚ σύμβουλο του κράτους αυτό έχει εξελιχθεί σε έναν συνδικαλιστικό οργανισμό, καταγγέλλοντας ότι τα μέλη του ενδιαφέρουν οι αμοιβές και το πώς θα μπουν στο παιχνίδι της ανάπτυξης και των προσφορών για έργα. Στη συνέχεια ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στην υπόθεση του ΧΥΤΑ κατηγορώντας το ΕΤΕΚ ότι έχει στους κόλπους του μέλη τα οποία παραδέχθηκαν ενόρκως ότι δωροδόκησαν παράγοντες. Ακόμη και μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις, είπε, το ΕΤΕΚ δεν διέγραψε από τα μητρώα του μηχανικούς προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους εργολάβους τους. Απαντώντας στον κ. Φαίδωνος, ο αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή εξέφρασε τη λύπη του για τις τοποθετήσεις του δημάρχου Πάφου, τονίζοντας ότι το ΕΤΕΚ παρεμβαίνει για πολλά ζητήματα, ακόμα και για τα ψηλά κτήρια. «Πολλοί μας χλεύαζαν γιατί τοποθετούμασταν έτσι σε μια περίοδο κρίσης», είπε. Ανέφερε επίσης ότι για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά υπάρχει το πειθαρχικό συμβούλιο του επιμελητηρίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της διαγραφής για όσους έχουν παρανομήσει και εμπλέκονται σε σκάνδαλα και δωροδοκίες.

 

Κουτσόλαμπρος: Αχάριστος ο Φαίδωνας

Στην κριτική του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για το ΕΤΕΚ απάντησε και ο πρώην γραμματέας του επιμελητηρίου στην Πάφο Γιάννης Κουτσόλαμπρος χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο Πάφου αχάριστο. Συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Κουτσόλαμπρος έγραψε ότι «χωρίς το ΕΤΕΚ δεν θα υπήρχε η ιδέα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. Δεν θα είχε προγραμματιστεί η ενοποίηση των πλατειών γύρω από τον Δημόσιο Κήπο, δεν θα είχε στηθεί το πρόγραμμα υποδομών του Πάφος2017 και δεν θα είχε γίνει τίποτε στο κέντρο. Επίσης, ανέφερε, δεν θα είχαν γίνει οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί και δεν θα είχε υποστηριχθεί η αίτηση της πόλης για κονδύλια.Το ΕΤΕΚ στην Πάφο έχει αφήσει ένα ευδιάκριτο και καθαρό θετικό στίγμα για το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει εκτίμηση από τον επικεφαλής του δήμου, έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσόλαμπρος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσόλαμπρος ήταν υπεύθυνος της ομάδας υποδομών που είχε συσταθεί στη φάση της διεκδίκησης για το Πάφος2017.