Φόρμα αναζήτησης

Διαβατήρια: Τόσα θα μας στοιχίσουν οι 40 σύμβουλοι που θα προσλάβει η Ερευνητική ΕπιτροπήΗ κ. Καλογήρου δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ότι ως μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών που έχει διοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα, θα εφαρμόσει τους όρους εντολής που έχουν δοθεί με βάση το σχετικό διάταγμα.

Ανέφερε επίσης ότι η Ερευνητική Επιτροπή των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων έχει προχωρήσει στην προκήρυξη προσφορών για αγορά υπηρεσιών από 40 εμπειρογνώμονες οικονομολόγους, δικηγόρους και ελεγκτές, ώστε να μπορέσουμε, όπως σημείωσε, «να ερευνήσουμε με γρήγορους ρυθμούς τον όγκο των εγγράφων που πρέπει να εξετάσουμε ως Επιτροπή».

«Όλοι όσοι θα επιλεγούν για να βοηθήσουν στο ογκοδέστατο έργο της Επιτροπής δεν θα πρέπει να έχουν σχέση, με οποιοδήποτε τρόπο, με θέματα πολιτογραφήσεων, διαφορετικά θα απορρίπτονται», υπογράμμισε και σημείωσε ότι “αυτός είναι ένας από τους βασικότερους όρους που έχουμε θέσει στην προκήρυξη”.

Στις 20 Οκτωβρίου του 2020, η Ερευνητική Επιτροπή των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ανακοίνωσε την πρόθεσή της για τη μίσθωση υπηρεσιών 40 Συνεργατών για περίοδο 6 εβδομάδων (40 ώρες την εβδομάδα, και ωράριο 08.00 με 16.00), με δικαίωμα ανανέωσης από μέρους της Επιτροπής για ακόμη μέχρι 3 εβδομάδες, ως καθορίζεται στην συνημμένη «Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών».

Η Επιτροπή καλούσε Δικηγόρους ή/και Λογιστές/Ελεγκτές ή/και Οικονομολόγους με κατάλληλο μεταπτυχιακό τίτλο, οι οποίοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος και σημείωνε πως ενδιαφέρον μπορούν να εκδηλώσουν, είτε Φυσικά είτε Νομικά Πρόσωπα, ενώ στην περίπτωση των Νομικών Προσώπων πρέπει η αίτηση να γίνει για κάθε Φυσικό Πρόσωπο ξεχωριστά.

Η Ερευνητική Επιτροπή καθόρισε την εκτιμώμενη Αξία των υπηρεσιών μέχρι €182.000 και έθετε ως προθεσμία παραλαβής των Προσφορών ή των Αιτήσεων Συμμετοχής την 2α Νοεμβρίου η ώρα 12.00.
ΚΥΠΕ

Αυτή είναι η αυστηρή επιστολή της Κομισιόν προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τα χρυσά διαβατήρια

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.