Φόρμα αναζήτησης

Διαπληκτισμοί μεταξύ μελών στη Γενική Συνέλευση του ΟΣΥΠΑ

Σε έντονο κλίμα εξελίσσεται η Γενική Συνέλευση του ΟΣΥΠΑ, καθώς σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και σε κάποιες περιπτώσεις συμπλοκές μεταξύ των μελών, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη μυστική ψηφοφορία. Στη Γενική Συνέλευση είναι παρόντες και εκπρόσωποι της εταιρείας.

Το Υπουργείο Μεταφορών πρότεινε στους εργαζόμενους διάφορες λύσεις που αφορούσαν αφενός μεν τη μισθοδοσία τους αλλά και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού εκτός ΟΣΥΠΑ. Ωστόσο, οι προτάσεις αυτές έγιναν προφορικώς και όχι γραπτώς όπως ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Από την πλευρά των εργαζομένων υπήρξε η δέσμευση ότι θα μελετήσουν αυτές τις προτάσεις και θα τις θέσουν στη γενική συνέλευση. Με δεδομένο ωστόσο ότι οι προτάσεις του υπουργείου δεν δόθηκαν γραπτώς θεωρείται απίθανο να γίνουν δεκτές.

Μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον ΟΣΥΠΑ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος είχε δεσμευτεί την Παρασκευή ότι θα αναλάμβανε πρωτοβουλία για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Για την κατάσταση που επικρατεί, το Υπουργείο Μεταφορών επιρρίπτει την ευθύνη στον ΟΣΥΠΑ, ο οποίος όπως υποστηρίζουν παράγοντες του υπουργείου δεν ανταποκρίνεται στην πρόσκληση που του απηύθυναν για να καταθέσει προτάσεις επιστροφής των υπερπληρωμών. Από τον έλεγχο των στοιχείων, το Υπ. Μεταφορών υπολόγισε ότι η εταιρεία οφείλει να επιστρέψει περίπου 4 εκατ. ευρώ.

* Φωτογραφία: Κώστας Νάνος