Φόρμα αναζήτησης

Διαμαρτύρονται οι καθηγητές για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα

Για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα κάνει λόγο η ΟΕΛΜΕΚ και ζητά αναθεώρηση του προτεινόμενου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος, και δη τον χρόνο έναρξης της ενισχυτικής διδασκαλίας. Προτείνει επίσης όπως οι αντεξετάσεις της Γ’ λυκείου μεταφερθούν τον Σεπτέμβριο.

Η ΟΕΛΜΕΚ με επιστολή της στις 10 Απριλίου προς τον διευθυντή μέσης εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη απαντά στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας τον περασμένο Νοέμβριο με θέμα «Χρονοδιαγράμματα και οργάνωση σχολικής χρονιάς 2018-2019». Τονίζει ότι τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν είναι ασφυκτικά και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «οι εξετάσεις για τον γυμνασιακό κύκλο αρχίζουν στις 27 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 5 Ιουνίου.

Στις 6 Ιουνίου θα πρέπει να εξαχθούν τα αποτελέσματα και στις 7 Ιουνίου να ξεκινήσει το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας». Συνεπώς, προσθέτει, προτείνουμε «την αναθεώρηση του προτεινόμενου προγράμματος, είτε με τη λήξη των μαθημάτων μια ημέρα νωρίτερα, είτε μεταφέροντας την ενισχυτική διδασκαλία από τις 7 Ιουνίου (Παρασκευή) στις 10 Ιουνίου (Δευτέρα), ώστε οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί, αλλά και καθηγητικοί σύλλογοι, να έχουν τον αναγκαίο χρόνο για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων».

Η ΟΕΛΜΕΚ υπενθυμίζει στον κ. Λούη προηγούμενη επιστολή της στην οποία παρουσίαζε το πρόβλημα που δημιουργείται με τις αντεξετάσεις της Γ’ λυκείου κατά τον μήνα Ιούνιο και στην οποία γινόταν εισήγηση για μεταφορά τους τον Σεπτέμβριο.

Στην εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η εξαγωγή των αποτελεσμάτων των προαγωγικών εξετάσεων θα γίνει στις 5 Ιουνίου για τα λύκεια και τις τεχνικές σχολές και στις 6 Ιουνίου για τα γυμνάσια. Οι μαθητές οι οποίοι υστερούν σε ένα ή περισσότερα μαθήματα, καθώς και εκείνοι που δεν θα παρακαθίσουν στις προαγωγικές εξετάσεις λόγω μη πλήρους φοίτησης, θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ενισχυτικής – υποστηρικτικής διδασκαλίας. Τα μαθήματα θα οργανωθούν από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και η χρονική του διάρκεια θα είναι από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 21 Ιουνίου για τα λύκεια και τις τεχνικές σχολές και από τις 7 Ιουνίου μέχρι τις 21 Ιουνίου για τα γυμνάσια.

Το υπουργείο επισημαίνει πάντως ότι η σχολική μονάδα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της μπορεί να προχωρήσει σε διαφοροποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής της ενισχυτικής διδασκαλίας μετά από συνεννόηση με τον επαρχιακό επιθεωρητή (γυμνάσια – λύκεια) ή τον διευθυντή μέσης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (τεχνικές σχολές).