Έξω από το Υπουργείο Παιδείας βρέθηκαν το πρωί οι άνθρωποι που υπηρετούν τον πολιτισμό, τις τέχνες και άλλα συναφή επαγγέλματα για να διαμαρτυρηθούν για την πενιχρή και αποκαρδιωτική, στήριξη του πολιτισμού στις δύσκολες μέρες της διανύουμε λόγω της κρίσης της πανδημίας.
Η ειρηνική διαμαρτυρία ξεκίνησε από το πάρκο του Αγίου Δημητρίου γύρω στις 7.30. Την πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες οδήγησε ομάδα κρουστών.
Με ανακοίνωσή του χθες το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοίνωσε ότι η καταβολή του ειδικού επιδόματος, θα αρχίσει από σήμερα.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «Το Υπουργείο προσπάθησε για να καταβληθεί το ταχύτερο δυνατό».
Από αύριο/πρώτες μέρες επόμενης εβδομάδας αρχίζει η πληρωμή του ειδικού επιδόματος ενίσχυσης εργαζόμενων στον πολιτιστικό τομέα κ καλλιτεχνών. Με δεδομένη την ανάγκη διαδικασιών για τα προσωπικά δεδομένα κ διακριβώσεων, το ΥΠΠΑΝ προσπάθησε για να καταβληθεί το ταχύτερο δυνατό. https://t.co/DPcVOXvlbI
— Prodromos Prodromou – Πρόδρομος Προδρόμου (@pprodromou) July 2, 2020
*Φωτογραφίες: Χρίστος Θεοδωρίδης