Την απόφαση να μην προτείνει τον Χρήστο Στυλιανίδη ως επίτροπο της Κύπρου στην Κομισιόν, έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, o Πρόεδρος Αναστασιάδης έλαβε τις οριστικές του αποφάσεις και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το άτομα που θα προτείνει είναι η Στέλλα Κυριακίδου.
Ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, επιτελώντας μεγάλο έργο. Άλλωστε το πρόγραμμα βοήθειας RescEU θεωρείται δικό του «παιδί». Πρόσφατα, ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης αντιπροσωπεύει τις αξίες της Ευρωπαϊκης Ένωσης.
Από την πλευρά της η Στέλλα Κυριακίδου, την περίοδο 2004-2006 ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τον Καρκίνο του Μαστού Europa Donna. Το 2017 εξελέγη 30η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.