Φόρμα αναζήτησης

Kύπρο:Δέκα χρόνια φυλάκιση σε νεαρή μητέρα για μεταφορά ναρκωτικών

Κανένα ελαφρυντικό δεν μπορούσε να μειώσει περισσότερο την ποινή φυλάκισης 10 χρόνων που επέβαλε το Κακουργιοδικείο σε 30χρονη από την Ελλάδα, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη μεταφορά στην Κύπρο 21 κιλών κάνναβης.

Για τον μετριασμό της ποινής το δικαστήριο έλαβε υπόψη όλους τους παράγοντες πλην όμως το γεγονός ότι η 30χρονη δέχθηκε να μεταφέρει στην Κύπρο τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιβολή της ποινής. Μεταξύ άλλων στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι η 30χρονη είναι μητέρα ενός 6χρονου παιδιού την επίβλεψη του οποίου έχει η μητέρα της που όμως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η 30χρονη είχε συλληφθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Πάφου έχοντας δύο βαλίτσες στις οποίες εντοπίστηκαν συνολικά 21 κιλά κάνναβης. Η ίδια από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με τις αρχές προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη παράδοση στη Λευκωσία όμως η επιχείρηση ακυρώθηκε διότι το ξενοδοχείο στο οποίο θα διέμενε δεν είχε διαθέσιμες κλίνες. Η 30χρονη αναφέρθηκε με λεπτομέρεια για τον τρόπο που διευθετήθηκε η μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στην Κύπρο όμως δεν ανέφερε το πρόσωπο που την προσέλαβε διότι φοβάται ότι θα κάνει κακό στην ίδια και το παιδί της.

Για τη μεταφορά των 21 κιλών η ίδια θα πληρώνονταν 2.000 ευρώ. Συγκεκριμένα ανέφερε πως στις 29/6/18 την προσέγγισε στη Θεσσαλονίκη πρόσωπο το οποίο φοβάται να κατονομάσει και της παρέδωσε τις δύο αποσκευές αναφέροντάς της ότι εντός αυτών υπάρχει κάνναβη. Οι αποσκευές αυτές ήταν και οι δύο κλειδωμένες χωρίς να έχει η ίδια τα κλειδιά και τον κωδικό τους. Η συμφωνία που έκανε με το πρόσωπο αυτό ήταν να μεταφέρει τις δύο αποσκευές και να τις παραδώσει σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία έναντι του ποσού των 2.000 ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι το πρόσωπο αυτό στη Θεσσαλονίκη της παρέδωσε το εισιτήριο για την πτήση από Αθήνα προς Πάφο.