Φόρμα αναζήτησης

Δεν αφορά εμένα απαντά ο Άντρος

Τελεία στις συζητήσεις και την ψιθυρολογία γύρω από το όνομά του επιχείρησε να βάλει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Παρ’ όλο που ο Φαίδωνας Φαίδωνος δεν τον είχε κατονομάσει στις τελευταίες καταγγελίες του, ο ίδιος γ.γ. του ΑΚΕΛ αντιλαμβανόμενος ότι έπεφτε σκιά πάνω από το δικό του όνομα έκρινε σκόπιμο να τοποθετηθεί επί του ζητήματος με σχετική ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Φαίδωνος είχε καταγγείλει ότι πολιτικός αρχηγός αποδέχθηκε ανακαίνιση της εξοχικής του κατοικίας χωρίς να πληρώσει σεντ και με αντάλλαγμα την παροχή επαγγελματικών διευκολύνσεων στον επιχειρηματία που ανέλαβε την ανακαίνιση. Ακόμη, κατηγόρησε άλλο πολιτικό αρχηγό ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής. «Επειδή διάφορα δημοσιεύματα και ψίθυροι επιχειρούν να με εμπλέξουν στις καταγγελίες στις οποίες προβαίνει ο κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτές δεν με αφορούν. Παρακαλώ τον κ. Φαίδωνος αν έχει στοιχεία για τα όσα λέει να τα προσκομίσει στην Αστυνομία ώστε να διερευνηθούν και να μην αφήνονται σκιές και υπονοούμενα να αιωρούνται επί δικαίων και αδίκων», διαμήνυσε ο γ. γ. του ΑΚΕΛ στη γραπτή του δήλωση.

Μιλώντας χθες το μεσημέρι στο Σίγμα, ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε ότι μίλησε τηλεφωνικώς με τον κ. Φαίδωνος και τον παρακάλεσε να καταθέσει όποια στοιχεία έχει στην Αστυνομία. Δήλωσε έτοιμος ακόμα να πάρει όλους τους δημοσιογράφους στις Αρόδες να δουν το εξοχικό του και πόσο μεγάλο είναι. Όπως είπε, στο εξοχικό στις Αρόδες άλλαξε πόρτες και παράθυρα, ενώ κτίστηκε και μία τουαλέτα. Αυτή τη δουλειά, είπε, την ανέλαβε ο συμπέθερός του με έναν φίλο του οικοδόμο και τα υλικά τα είχε αγοράσει ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι προεκλογικά τα κίνητρα Φαίδωνος, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ αναγνώρισε ότι ο δήμαρχος Πάφου έχει κάνει πολλές καταγγελίες κατά καιρούς. Σημείωσε ωστόσο ότι γενικά παρατηρούνται φαινόμενα λάσπης όσο πλησιάζουμε σε εκλογικές αναμετρήσεις και επεσήμανε ότι αυτή τη φορά έχουμε αργήσει. Επέμεινε πάντως στην ανάγκη να διερευνηθεί η υπόθεση από την Αστυνομία.

Νέες καταγγελίες

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Πάφου μιλώντας χθες το πρωί στο Ράδιο Πρώτο άνοιξε νέο μέτωπο. Κατήγγειλε ότι τέσσερις πολιτικοί από τα μεγαλύτερα κόμματα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ) έλαβαν προμήθειες για την απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων TOR M1, σε αντάλλαγμα, αφού οι πύραυλοι S-300 κατέληξαν τότε στην Κρήτη.

Με βάση την καταγγελία Φαίδωνος, οι τέσσερις πολιτικοί πήγαν με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Ελβετία, όταν αγοράστηκαν οι πύραυλοι TOR M1, και ο καθένας πήρε από ένα βιβλιάριο καταθέσεων, αφού το βράδυ είχαν επενδύσει στο καζίνο 540 χιλιάδες ευρώ όλοι μαζί. Σε παρατήρηση του Λάζαρου Μαύρου ότι δεν αγοράστηκαν οι TOR M1 αλλά δόθηκαν στην Κύπρο από την Ελλάδα δωρεάν, ως αντάλλαγμα για τους S 300, αντέτεινε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού την περίοδο εκείνοι οι δύο χώρες λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος.

Χαρακτήρισε μεγάλο αδελφό τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Άκη Τσοχατζόπουλο και τον συνεργάτη του στην Κύπρο Ντίνο Μιχαηλίδη. Από το κύκλωμα εξαίρεσε τους τότε υπουργούς Άμυνας, Γιαννάκη Ομήρου και Σωκράτη Χάσικο, στους οποίους, είπε, δεν είχαν εμπιστοσύνη οι Τσοχατζόπουλος και Μιχαηλίδης. Ο κ. Φαίδωνος απέφυγε να απαντήσει αν οι τέσσερις πολιτικοί ήταν μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και περιορίστηκε να σημειώσει ότι οι πλείστοι εξ αυτών πολιτεύονται μέχρι σήμερα. Σημείωσε εξάλλου ότι κατείχε δύο χρόνια τις πληροφορίες, αλλά το καταγγέλλει τώρα που διασταύρωσε όλα τα στοιχεία.