Φόρμα αναζήτησης

Crans Montana: Ένας δήμος μόλις 7 μηνών

Στο Crans Montana της Ελβετίας, θα μεταφερθούν από τις 28 Ιουνίου οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού. Όπως και το Mont Pelerin, έτσι και το Crans Montana αποτελεί ένα από τα ορεινά θέρετρα της Ελβετίας.

Ο δήμος βρίσκεται στην περιφέρεια Sierre στο καντόνι του Valais. Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός ότι ως δήμος υπάρχει μόλις, σχεδόν, 7 μήνες. Το Crans Montana προέκυψε με την ενοποίηση των δήμων, Chermignon, Mollens, Montana και Randogne, η οποία και επικυρώθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Παράλληλα, το Crans Montana αποτελεί ένα δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση των δύο κέντρων Crans και Montana, που ανήκε σε έξι δήμους (Chermignon, Icogne, Lens, Mollens, Montana και Randogne).

Η ιστορία του δήμου ξεκινάει από το 1892, όταν οι Louis Antille και Michel Zufferey άνοιξαν το πρώτο ξενοδοχείο στην περιοχή, η οποία σταδιακά άρχισε να αναπτύσσεται. Ωστόσο, το Crans Montana έκανε γνωστό σε όλη τη χώρα, ο Théodore Stephani από τη Γενεύη, ο οποίος άνοιξε το πρώτο σανατόριο στην περιοχή το 1901.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Crans Montana αποτέλεσε και αποτελεί, χώρο τον οποίο προτιμούν πολλοί αστέρες του κινηματογράφου και τις μουσικής για ξεκούραση, αλλά και διαμονή. Ο «πράκτορας 007» Ρότζερ Μουρ έζησε εκεί μέχρι τον θανάτό του, ενώ η Ιταλίδα ηθοποιός Σοφία Λόρεν διατηρεί εκεί διαμέρισμα.