Φόρμα αναζήτησης

Χωρίς τα αντιπλημμυρικά έργα κι αυτόν τον χειμώνα η Λεμεσός

Ανοχύρωτη πολιτεία θα παραμείνει για ακόμη έναν χειμώνα η Λεμεσός, καθώς τα πολύαναμενόμενα αντιπλημμυρικά έργα, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από την άνοιξη του 2020. Ήδη τα πρωτοβρόχια αποκάλυψαν το μέγεθος του προβλήματος. Μόνο σε μια περίπτωση, στην οδό Πατρών στη Γερμασόγεια, ο αγωγός ομβρίων που καταλήγει στον… δρόμο, μετέφερε την περασμένη Κυριακή με ορμή μεγάλες ποσότητες νερού προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα. «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» ανάφερε στον «Π» ο δήμαρχος Κυριάκος Ξυδιάς.

Όπως εξήγησε, ο χείμαρρος από τα οικόπεδα Χαράκη κατεβαίνει ορμητικός μέσω αγωγού και το νερό καταλήγει επιφανειακά στην οδό Πατρών. Η διευθέτηση του αγωγού περιλαμβάνεται στο πακέτο αντιπλημμυρικών έργων συνολικού κόστους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έπρεπε να είχαν ήδη γίνει, αλλά αναβλήθηκαν, λόγω της οικονομικής κρίσης. «Είμαστε έτοιμοι», υπέδειξε ο κύριος Ξυδιάς, «ώστε την επόμενη συνεδρία του συμβουλίου του ΣΑΛΑ εντός Οκτωβρίου, να εγκρίνουμε τα έγγραφα προσφορών των τεσσάρων συμβολαίων που είχαν κολλήσει το προηγούμενο διάστημα σε γενικό ελεγκτή, δημόσια έργα κ.τλ, προκειμένου μέχρι το τέλος του χρόνου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός προσφορών».

Εξάλλου ,ενόψει της χειμερινής περιόδου, ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει τους δημότες του όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, ώστε να υπάρξει έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανόν να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση. Μεταξύ άλλων, συστήνεται να προμηθευτούν με αντλίες νερού όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων και να ασφαλιστούν οι ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών. Ο δήμος ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα προμηθεύσει σακούλες με άμμο, όσους δημότες τις χρειάζονται.