Φόρμα αναζήτησης

Αυξημένες ελαφρώς οι νέες διατιμήσεις της ΑΗΚ

Ελαφρώς προς τα πάνω διαμορφώθηκαν οι νέες διατιμήσεις της ΑΗΚ για το 2018 μετά την έγκρισή τους από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ).
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, οι διατιμήσεις αυξήθηκαν κατά 0,11 σεντ ανά κιλοβατώρα, κάτι που σημαίνεις ότι για τους οικιακούς πελάτες και για μια κατανάλωση δύο μηνών που είναι περίπου 800 KW θα προκύψει αύξηση 88 σεντ.
 
Με βάση τη μεθοδολογία διατιμήσεων, η ΑΗΚ έχει υποχρέωση να υποβάλλει κάθε χρόνο στη ΡΑΕΚ νέες διατιμήσεις για έγκριση.  Η τιμή της κιλοβατώρας υπολογίζεται με βάση τα επιτρεπόμενα έσοδα της ΑΗΚ και τις προβλεπόμενες πωλήσεις για το συγκεκριμένο έτος. Οι τελευταίες γίνονται σε συνεργασία με το Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου και υποβάλλονται στη ΡΑΕΚ για έγκριση
 
Όπως σημείωσε η κα. Παπαδοπούλου, οι αναπροσαρμογές της τιμής του πετρελαίου κάθε μήνα θα συνεχίσουν να ισχύον κανονικά.
 
Όσον αφορά τις αυξήσεις που θα επέρχονταν στους θερμοσυσσωρευτές, τον οδικό φωτισμό, τις υδραντλίες και ορισμένους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες, η ΑΗΚ βάσει προηγούμενης απόφασης, θα συνεχίσει να καλύπτει όλες τις αυξήσεις στις συγκεκριμένες κατηγορίες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ή μέχρι να λειτουργήσει η αγορά ηλεκτρισμού, όποιο προκύψει πρώτο.

 Οι νέες διατιμήσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.  Η εφαρμογή τους θα αρχίσει από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τους μηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από το τέλος Ιανουαρίου 2018 και για τους διμηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από την 1η Μαρτίου 2018 και μετά.