Φόρμα αναζήτησης

Αβέρωφ προς Μητσοτάκη: Την επόμενη φορά να σε καλωσορίσω ως πρωθυπουργό

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Λευκωσία το Δείπνο παρουσίασης οράματος #Cyprus2030 με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν και θα παραμείνει ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, ανοικτό στην οικονομία, ανοικτό στην αλλαγή».

Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως «η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι ήδη εδώ», προσθέτοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να αλυσοδέσει την πρόοδο με τα δεσμά του φόβου».

Καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την επιθυμία του την επόμενη φορά να τον φιλοξενήσει ως τον Έλληνα πρωυθυπουργό.

Ακόμη, έστειλε μήνυμα ότι «οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα καθορίσουν τον ρόλο, την συμμετοχή και τη δύναμή μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είναι η διαδικασία που θα στείλει το μήνυμα του κατά πόσο οι πολίτες μας πιστεύουν στην Ευρώπη και το μέλλον της, έναντι των δυνάμεων εκείνων που θέλουν να την δουν να διαλύεται».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, κάνοντας σύγκριση με αυτήν της Κύπρου. «Η κρίση στην Κύπρο ήταν κυρίως τραπεζική ενώ η ελληνική κρίση είχε μια πολύ ισχυρότερη δημοσιονομική διάσταση. Θα ήθελα, όμως, να επισημάνω ότι η Κύπρος διαφοροποιήθηκε από την Ελλάδα στο βαθμό που εφάρμοσε πολιτικές που πέτυχαν μεν δημοσιονομική εξυγίανση χωρίς, όμως, να θέτουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη. Και νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό δίδαγμα από την περίπτωση της Κύπρου», ανέφερε.

Ακόμη, δήλωσε πως η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ τίμημα για τα καταστροφικά πειράματα το πρώτο εξάμηνο του 2015, τα οποία οδήγησαν τη χώρα σε ένα τρίτο μνημόνιο. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να μάθει πολλά από το πολύ καλό παράδειγμα της Κύπρου σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων στην αγορά ακινήτων και την φορολογική πολιτική προς τους ξένους επενδυτές.