Φόρμα αναζήτησης

Αστείες δικαιολογίες ΕΛΑΜ για φυγοστρατία

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται το ΕΛΑΜ, τόσο για τις αποκαλύψεις που αφορούν στελέχη του που έτυχαν απαλλαγής από τη στράτευση στην ΕΦ, όσο και λόγω των απειλών για απαντήσεις με «στρατιωτικούς όρους» και «ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο». Χθες ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου στο Omega και το Sigma και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γεάδης Γεάδη στο ΡΙΚ επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, χωρίς και πάλι να δίνουν πειστικές απαντήσεις. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μ. Σιζόπουλος ζήτησε και πάλι να δημοσιοποιήσουν το ποινικό τους μητρώο.

Πιστεύετε τον Κασιδιάρη;

Ο Χρίστου Χρίστου ρωτήθηκε πώς μπορούσε να εκτελή χρέη φρουρού του προέδρου της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου όταν είχε κριθεί ως μη ικανός για στράτευση στην ΕΦ. Μάλιστα τη «θητεία» του στη φρουρά Μιχαλολιάκου την είχε αποκαλύψει ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Ο κ. Χρίστου, ευρισκόμενος σε εμφανή αμηχανία, ανέφερε ότι δεν ήταν ποτέ στη φρουρά του Μιχαλολιάκου, και διερωτήθηκε από πότε ο Η. Κασιδιάρης θεωρείται στην Κύπρο αξιόπιστη πηγή. Όταν ερωτήθηκε αν είναι αναξιόπιστος ο Η. Κασιδιάρης, ανέφερε πως δεν είπε ότι είναι αναξιόπιστος, αλλά αν υιοθετηθούν τα όσα είπε για τον ίδιο, θα πρέπει να υιοθετηθούν και όλα όσα λέει για διάφορα άλλα πράγματα!

Άλλα λόγια…

Ο κ. Χρίστου έπρεπε να πιεστεί πολύ για να δώσει κάποιες απαντήσεις για το θέμα της φυγοστρατίας, καθώς χθες επιχείρησε να υποστηρίξει ότι πρόκειται για σκευωρία της ΕΔΕΚ να πλήξει το ΕΛΑΜ λόγω των επερχόμενων ευρωεκλογών, αλλά και για να αποπροσανατολιστεί ο λαός από το πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Χαρακτήρισε «πολιτική αλητεία» και «κανιβαλισμό» τα όσα αποδίδονται στον ίδιο και στο ΕΛΑΜ, λέγοντας πως τα στελέχη του κόμματος αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Έγινε πολλές φορές αναφορά σε σχετικά δημοσιεύματα του «Π», με τον Χ. Χρίστου να ισχυρίζεται πως αν η ΕΔΕΚ επικαλείται τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, τότε και ο ίδιος θα επικαλεστεί δημοσιεύματα του «Π» για φοροδιαφυγή του προέδρου της ΕΔΕΚ.

Μας απειλή η Τουρκία!

Ο Χρίστου Χρίστου επιχείρησε να δικαιολογήσει και τα αιτήματα για άδειες οπλοφορίας, λέγοντας πως είναι το μοναδικό κόμμα που απειλείται από το κράτος της Τουρκίας. Είπε ότι οι άδειες οπλοφορίας που δεν δόθηκαν αφορούσαν τον βουλευτή Λίνο Παπαγιάννη, γιατί είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν και ένα ακόμα μέλος της «φρουράς» του κ. Χρίστου που είναι εκπαιδευμένος στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Ισχυρίστηκε ότι το ΕΛΑΜ ζήτησε άδειες οπλοφορίας… για να μην επιφορτίσει το κράτος με τη διάθεση αστυνομικών.

Γεάδης σε απόγνωση

Στο ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, είχε έντονη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ο οποίος υποστήριξε πως το στέλεχος του ΕΛΑΜ όταν κατατάχθηκε ζήτησε απαλλαγή από την ΕΦ για δερματολογικά προβλήματα. Ο Γ. Γεάδης είπε ότι πρόκειται για ψεύδη και αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα του, λέγοντας πως ο Μ. Σιζόπουλος δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς. Ο Μ. Σιζόπουλος επανέλαβε το ερώτημά του και επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε στη μείωση θητείας που εδικαιούτο ο κ. Γεάδης λόγω του θανάτου του πατέρα του. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ επέμεινε στον θάνατο του πατέρα του, χωρίς ουδείς να κάνει αναφορά σε αυτό το θέμα.

Ποινικό μητρώο

Η ΕΔΕΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες του κ. Χρίστου και του κ. Γεάδη για φοροδιαφυγή, θυμίζουμε πως χθες ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε δημόσια ότι είναι έτοιμος να δώσει όλα τα προσωπικά του δεδομένα για όλες τις εκφάνσεις της πορείας του, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι σήμερα, καλύπτοντας όλο το φάσμα της δραστηριότητας του: συνδικαλιστικής, πολιτικής, επαγγελματικής και στρατιωτικής, καθώς επίσης και του ποινικού του μητρώου. Ο κ. Χρίστου είναι διατεθειμένος να τα κάνει όλα αυτά;»