Φόρμα αναζήτησης

Αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαια για τα υποστατικά του: «Φταίει ο πρόσφυγας»

Νόμιμη και επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών Μάκης Οικονομίδης την ανάκτηση των τ/κ υποστατικών στην Πάφο, τα οποία κατακρατούσε ο πρόσφυγας από τη Μόρφου Γιώργος Γρηγορίου. Αναφερόμενος στην περίπτωση των δύο υποστατικών που επιχειρήθηκε να ανακτηθούν την Τρίτη, ο κ. Οικονομίδης ανέφερε ότι ο διαχειριστής του ξενοδοχείου «Κινύρας» αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαια από το 2016. Ο λόγος, όπως είπε, ήταν διότι του είχε αφαιρεθεί η χρήση μέρους του πλατειακού χώρου, τον οποίο χρησιμοποιούσε για σκοπούς ανάπλασης. Ο χώρος αυτός, πρόσθεσε, θα παραχωρηθεί για χρήση από δικαιούχους κατόπιν δημόσιας και διαφανούς διαδικασίας, στην οποία θα μπορεί να συμμετέχει και ο ίδιος. Σε ό,τι αφορά τα δύο υποστατικά, ο κ. Οικονομίδης ανέφερε ότι σε ένα από αυτά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ το κατάστημα επί της εμπορικής οδού Μακαρίου χρησιμοποιείτο ως κοιτώνας υπαλλήλων του ξενοδοχείου που διαχειρίζεται ο κ. Γρηγορίου. Αυτό, πρόσθεσε, ήταν παράνομο, όπως και οι εκσκαφές που έγιναν στο δεύτερο υποστατικό.

Ο κ. Οικονομίδης τόνισε ότι εδώ και έναν χρόνο εφαρμόζονται διαφανείς διαδικασίες για την παραχώρηση των τ/κ υποστατικών και σε δύο χρόνια ανακτήθηκαν, όπως είπε, περίπου 600 υποστατικά. Σε ό,τι αφορά το κατάστημα στην πλατεία Κένεντι που παραχωρήθηκε στη δικαιούχο θυγατέρα του Γιώργου Κουνά, ο κ. Οικονομίδης ανέφερε ότι αυτό έγινε μετά και από σχετική γνωμάτευση που ζητήθηκε από τον γενικό εισαγγελέα. Δεν υπήρξε, όπως είπε, καμία χάρη και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, διευκρινίζοντας πως η περίπτωση αυτού του καταστήματος ήταν ιδιόμορφη διότι υπήρχαν χρέη.

Αποστασιοποίηση
Ο Δήμος Πάφου δεν είχε καμία συμμετοχή στην προσπάθεια ανάκτησης τ/κ υποστατικών από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών, τα οποία κατακρατούσε ο διαχειριστής του ξενοδοχείου «Κινύρας» στην Πάφο, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Η απάντηση του Κηδεμόνα είναι σαφέστατη, όπως είπε, και υπέδειξε ότι θα ήταν καλό να τη διαβάσουν και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Οι προσπάθειες του δήμου για ανάπλαση της περίκλειστης πλατείας θα συνεχιστούν και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης ο πρόσφυγας Γιώργος Γρηγορίου που ενοικιάζει το ξενοδοχείο «Κινύρας» ανέβηκε στην οροφή του διώροφου κτηρίου και απειλούσε να πέσει στο κενό αν δεν σταματούσε η επιχείρηση ανάκτησης των δύο τ/κ υποστατικών τα οποία χρησιμοποιούσε. Υπενθυμίζεται ότι για τον πλατειακό χώρο που χρησιμοποιούσε και του αφαιρέθηκε είχε καταθέσει ιεραρχική προσφυγή, η οποία απορρίφθηκε, όπως και το διάταγμα που επιχείρησε στη συνέχεια να εξασφαλίσει εναντίον του Κηδεμόνα Τ/κ Περιουσιών και του Δήμου Πάφου. Μάλιστα, το δικαστήριο τον υποχρέωσε να επωμισθεί και τα σχετικά έξοδα. Το θέμα των τ/κ περιουσιών στην Πάφο αποτελεί θέμα έντονης αντιπαράθεσης εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου.