Φόρμα αναζήτησης

Αποθηκάριος για να εξοφλήσει χρέος για κοκαΐνη

Σε 5 χρόνια φυλάκιση, για κατοχή 397 γρ. κοκαϊνης με σκοπό την προμήθεια, καταδίκασε χθες το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας πρόσωπο ηλικίας 30 ετών. [...]

Read More...

Σε 5 χρόνια φυλάκιση, για κατοχή 397 γρ. κοκαϊνης με σκοπό την προμήθεια, καταδίκασε χθες το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας πρόσωπο ηλικίας 30 ετών. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 16 Μαρτίου 2018 η ΥΚΑΝ έλαβε πληροφορία ότι στο σπίτι της γιαγιάς του κατηγορουμένου, στα Λατσιά, αποθηκεύονταν ναρκωτικά και έτσι η περιοχή τέθηκε υπό παρακολούθηση. Κάποια στιγμή ο 30χρονος μετέβη με το όχημά του στο σπίτι και αφού παρέμεινε εκεί για μερικά λεπτά επέστρεψε στο αυτοκίνητο. Τότε ανακόπηκε και αφού προειδοποιήθηκε ότι θα ερευνηθεί, παρέδωσε μόνος του ένα σακουλάκι με 99 γρ. κοκαϊνη, το οποίο είχε βγάλει από την τσέπη του μπουφάν του.

Στη συνέχεια ερευνήθηκε το σπίτι και εντοπίστηκε σε κρύπτη στο ταβάνι ένα τσαντάκι πρώτων βοηθειών, εντός του οποίου υπήρχαν άλλα 298 γρ. της ίδιας ουσίας, καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και πλαστικά γάντια.

Στο δικαστήριο δήλωσε άμεσα παραδοχή, με τον συνήγορό του, Μ. Κιτρομηλίδη, να αναφέρει ότι είναι λευκού ποινικού μητρώου και ότι τα ναρκωτικά τα αποθήκευε για λογαριασμό άλλου. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει ένα τεράστιο χρέος στον προμηθευτή του, ο οποίος, προκειμένου να εξοφλήσει, τον παρότρυνε να εκτελεί χρέη αποθηκάριου έτσι ώστε να αποφύγει και την αποκάλυψη του συγκεκριμένου χρέους στην οικογένειά του, επειδή ο προμηθευτής ήταν φίλος του και υπήρχε αυτός ο κίνδυνος.

Περαιτέρω ο κ. Κιτρομηλίδης ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος εργάζεται από την ηλικία των 14 ετών και ότι ουσιαστικά αποτελούσε και αποτελεί τον προστάτη της οικογένειας, αφού η μητέρα του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Το δικαστήριο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 5 ετών, τόνισε τη σοβαρότητα του αδικήματος, προσμετρώντας παράλληλα στους ελαφρυντικούς παράγοντες το καθαρό ποινικό του μητρώο και την άμεση παραδοχή του. Δέχθηκε επίσης ότι δεν ήταν ο ίδιος ο προμηθευτής, αλλά εκτελούσε χρέη αποθηκάριου.

Send this to a friend