Φόρμα αναζήτησης

Υπόθεση Ουζόχο:Αποστάσεις για το δελτίο από Παντελή

Ο Ουζόχο επανέλαβε ότι δεν είχε σχέση με τις εξετάσεις και την έκδοση δελτίου, ενώ ο Γιάγκου δεν παραδέχθηκε και δεν ενέπλεξε άλλον [...]

Read More...

Πλήρη άγνοια φέρεται από πληροφορίες του «Πολίτη» να εξέφρασε ενώπιον των ανακριτικών αρχών στο ΤΑΕ Αρχηγείου ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Αντρέας Παντελή, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση για το αμφισβητούμενο δελτίο υγείας του τερματοφύλακα Φράνσις Ουζόχο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, με τη γραμμή που ακολούθησε στην κατάθεσή του, ο κ. Παντελή αποσκοπούσε να πείσει τους ανακριτές ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή με τις ιατρικές εξετάσεις και τις υπόλοιπες διαδικασίες έκδοσης δελτίων υγείας, ούτε σε άλλες περιπτώσεις, ούτε στην περίπτωση του Ουζόχο, καθώς με αυτά τα θέματα ασχολούνταν άλλοι αρμόδιοι. Η χθεσινή κατάθεση του κ. Παντελή δεν έριξε φως σε όλα τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης και θεωρείται πολύ πιθανό ότι σύντομα θα ξαναβρεθεί ενώπιον των ανακριτών, όπως και άλλα στελέχη της διοίκησης, καθώς φαίνεται πως η Αστυνομία θα επικεντρώσει σταδιακά τις έρευνες στην ηγεσία της Ανόρθωσης, καθώς κρίνει ότι τα όσα έγιναν γύρω από την επίσπευση των διαδικασιών των εξετάσεων και της έκδοσης του δελτίου υγείας απαιτούσαν οργάνωση και συνεργασία.

Ξανά ο Γιάγκου

Κρίσιμες θεωρούνται οι καταθέσεις του αναπλ. προέδρου της Ανόρθωσης και γιατρού Κυριακού Γιάγκου, ο οποίος από το Σάββατο κρατείται ως ύποπτος στη βάση τριήμερου διατάγματος, και του Φράνσις Ουζόχο. Ο κ. Γιάγκου φέρεται να μην έχει παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες που διερευνώνται εναντίον του, αλλά ούτε και να ενοχοποίησε κάποιον άλλο. Ωστόσο θα ληφθεί νέα κατάθεση σήμερα από τον κρατούμενο και οι ανακριτές στηρίζουν πολλά σε όσα θα πει σχετικά με το ποιος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για το επίμαχο δελτίο υγείας, ποιος τελικά ετοίμασε την αίτηση προς τον ΚΟΑ και κατά πόσο εξετάστηκε από Κύπριο γιατρό ο παίκτης. Ο ίδιος ο Ουζόχο ανακρίθηκε χθες και επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εξετάσεις και την έκδοση του δελτίου υγείας, καθώς κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν εν πτήσει για την Κύπρο, από το Μόναχο. Πολύ βοηθητικά στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα των γραφολογικών εξετάσεων που έγιναν για να διαφανεί αν η υπογραφή του Ουζόχο στα έγγραφα είναι ή όχι πραγματική.
Δεν ήταν ξεκάθαρο αργά χθες αν θα προλάβαιναν οι ανακριτές να λάβουν κατάθεση από τον ατζέντη ποδοσφαιριστών Κώστα Χριστοδούλου (Καραβίδα), ο οποίος συνεργάζεται με τον Ουζόχο και έναν νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης, ο οποίος υπάρχει υπόνοια ότι ενεπλάκη εν αγνοία του, από τρίτα πρόσωπα, στις εξετάσεις και τα δείγματα που έγιναν για το δελτίο του Ουζόχο.

Χθες το σωματείο της Ανόρθωσης (όχι η εταιρεία) εξέδωσε ανακοίνωση μετά το τέλος της συνεδρίας του δ.σ., με την οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξή του προς τον αναπλ. πρόεδρο και γιατρό δρα Κυριακό Γιάγκου. Από την εταιρεία δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση μετά τη σύλληψη του αναπλ. προέδρου του δ.σ. της, Κ. Γιάγκου. Στην ανακοίνωση του σωματείου σημειώνεται πως το δ.σ. «συζήτησε διεξοδικά όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες και εξέτασε τρόπους αντιμετώπισης». Προστίθεται πως «παρακολουθούμε στενά όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό μας τμήμα και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για προστασία των συμφερόντων του συλλόγου μας».

Σήμερα ο δικαστής

 

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο το απόγευμα το δ.σ. του ΚΟΑ αποφάσισε την ακύρωση του δελτίου υγείας του Φράνσις Ουζόχο. Σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός ανέφερε πως ο ΚΟΑ, «ασκώντας τις διά του νόμου εξουσίες του, αποφάσισε διά πλειοψηφίας, την ακύρωση του δελτίου υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Αμμοχώστου Francis Odinaka Uzoho, μετά από σχετική εισήγηση των ιατρών του ΑΣΥΑ (Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας Αθλητών) του Οργανισμού». Σήμερα αναμένεται η εκδίκαση της ένστασης που υπέβαλε ο Απόλλωνας κατά του κύρους του αγώνα. Την υπόθεση θα εκδικάσει ο αθλητικός δικαστής Αριστοτέλης Βρυωνίδης.

Send this to a friend