Φόρμα αναζήτησης

Αποκατάσταση του κύρους της Αστυνομίας: Νέες προσλήψεις τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο

Προσπάθειες για αποκατάσταση του κύρους του αστυνομικού σώματος και για ανύψωση του ηθικού των μελών του καταβάλλει ο αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μιχαηλίδης επισκέπτεται τις αστυνομικές διευθύνσεις και συναντιέται με όλα τα μέλη του σώματος, στα οποία αναλύει τους στόχους και τις προτεραιότητές του. Μιλώντας σε συγκέντρωση αστυνομικών στην Πάφο, ο κ. Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι η κριτική που ασκήθηκε στην Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση «Ορέστη» ήταν δικαιολογημένη. Τώρα, πρόσθεσε, χρέος όλων είναι να αποκαταστήσουν το κύρος του σώματος ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε σε αναφορές ξένων οργανισμών που υποστηρίζουν ότι η Κύπρος είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες. Σε ό,τι αφορά τα κενά και τις ελλείψεις, ανέφερε πως από το 2013 λόγω και της οικονομικής κρίσης που βίωσε η Κύπρος δεν έγιναν προσλήψεις προσωπικού, οπότε κατά συνέπεια υπήρχαν αρκετές ελλείψεις σε έμψυχο προσωπικό. Σήμερα, πρόσθεσε, γίνονται προσπάθειες για την πρόσληψη αστυνομικών, με στόχο τη στελέχωση όλων των σταθμών και των τμημάτων της Αστυνομίας. Το τελευταίο διάστημα, είπε, έγιναν βήματα μπροστά με την πρόσληψη 250 αστυνομικών. Αρκετοί μάλιστα, τόνισε, δόκιμοι αστυνομικοί θα στελεχώσουν αμέσως την αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

Ανακοίνωσε επίσης πως τον Ιούλιο θα γίνουν διαδικασίες για τις εξετάσεις 30 ειδικών αστυνομικών και στη συνέχεια τον Σεπτέμβρη θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη άλλων 200 αστυνομικών. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι τις επόμενες εβδομάδες να ενισχυθούν όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σημαντική βοήθεια προς τους σταθμούς. Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, θα δοθεί η δυνατότητα στους αστυνομικούς διευθυντές να μετακινήσουν προσωπικό από κάποιους σταθμούς για να ενισχυθούν τα τμήματα του ΤΑΕ, της Τροχαίας και άλλες υπηρεσίες της πρώτης γραμμής.

Πρόληψη τροχαίων
Μία ακόμη προτεραιότητα, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι η πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων. Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως φέτος υπάρχει μείωση στα θανατηφόρα χωρίς ωστόσο, όπως εξήγησε, η Αστυνομία να εφησυχάζει. Η προσπάθεια, είπε, που καταβάλλεται είναι τεράστια και γίνονται πολλά βήματα με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των πολιτών και των χρηστών των δρόμων. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην ενίσχυση αυτής της προσπάθειας με την τελική φάση της προκήρυξης των προσφορών για να τοποθετηθούν οι κάμερες στους δρόμους, που θα βοηθήσει, όπως είπε, στον περιορισμό των δυστυχημάτων. Ανέφερε ακόμη πως βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου που αφορά την αύξηση των ποινών που θα συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του αστυνομικού σώματος.