Την κατάργηση του παρόντος επενδυτικού προγράμματος αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, η απόφαση θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου, ενώ λήφθηκε μετά από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.
Αβέρωφ Νεοφύτου: Σωστή η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος
Ο Κυριάκος Κούσιος υπογράμμισε πως οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή ήταν οι καταχρήσεις, αλλά και τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα από τον καιρό της εφαρμογής του.
Παράλληλα ανέφερε πως με το πέρας της έρευνας που έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας, η Κυβέρνηση θα επενεξετάσει συνολικά την παροχή κινήτρων για επενδύσεις με στόχο την απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας.
To Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για κατάργηση του παρόντος επενδυτικού προγράμματος από 1/11/20. Η πρόταση βασίστηκε στις διαχρονικές αδυναμίες αλλά και στην καταχρηστική εκμετάλλευση που έτυχαν οι πρόνοιες του προγράμματος.
— Προεδρία της ΚΔ (@CYpresidency) October 13, 2020
Συλλούρης και Τζιοβάνης έκαναν καταγγελία και για κατασκοπεία!