Φόρμα αναζήτησης

Απάτη 39χρονης: Ήξερε μέχρι και την Πάολα

Μέχρι και την τραγουδίστρια επικαλέστηκε στις απάτες της, την οποία δήθεν μπορούσε να φέρει στην Κύπρο για το ποσό των 16.000 ευρώ. [...]

Read More...

Ως άτομο που με τη μεγαλύτερη ευκολία και χωρίς κανέναν ενδοιασμό εξαπατούσε κόσμο για ίδιο όφελος χαρακτήρισε η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Χριστιάνα Παρπόττα, την 39χρονη από τη Δευτερά, επιβάλλοντάς της προχθές ποινή φυλάκισης 3 ετών για μια σειρά από απίστευτες απάτες. Εν προκειμένω κρίθηκε ένοχη σε 9 κατηγορίες για το αδίκημα της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καθώς και σε αντίστοιχες κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες αφορούσαν οικειοποίηση ποσού άνω των 90.000 ευρώ.

Ωστόσο οι δικαστικές διαδικασίες εναντίον της δεν τελειώνουν εδώ, αντίθετα μόλις άρχισαν, αφού ενώπιον άλλου δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόσπαση άλλων 85,5 χιλιάδων ευρώ. Ακόμα εκκρεμούν εναντίον της υποθέσεις στα δικαστήρια Λεμεσού και Πάφου, με το συνολικό ποσό που φέρεται να απέσπασε να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Σε μία από τις παρούσες υποθέσεις είχε εμφανιστεί μέχρι και ως μάνατζερ καλλιτεχνών και απέσπασε χρήματα στο όνομα της τραγουδίστριας Πάολας…
Συγκεκριμένα στην περίπτωση αυτή και εμφανιζόμενη με την παράλληλη ιδιότητα του στελέχους ρωσικής εταιρείας, είχε προσεγγίσει ιδιοκτήτη παραλιακού νυχτερινού μαγαζιού στην Αγία Νάπα με πρόσχημα ότι ήθελε να κλείσει τραπέζι για δέκα άτομα όταν θα τραγουδούσε γνωστός τραγουδιστής. Για την κράτηση τής ζητήθηκε να καταβάλει το ποσό των 1.500 ευρώ ως προκαταβολή, πράγμα που υποτίθεται θα έκανε τις επόμενες μια-δυο ημέρες. Όταν όμως συναντήθηκε με τον παραπονούμενο κατάφερε να τον «τραμπάρει» κανονικά, καθώς του ανέφερε ότι θα μπορούσε να του εξασφαλίσει την Πάολα για μια συναυλία στην τιμή των 16.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου του πρότεινε όπως της δώσει ο ίδιος ως προκαταβολή το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ για να κλείσει την τραγουδίστρια, πράγμα που ο παραπονούμενος έπραξε σε διαδοχικές ημερομηνίες, ενώ τα χρήματα που υποτίθεται θα κατέβαλλε η ίδια για να κλείσει το τραπέζι των δέκα ατόμων, ζήτησε από τον παραπονούμενο όπως τα συμψηφίσει με το ποσό της προκαταβολής. Αφού πήρε τις 5 χιλιάδες ευρώ έκλεισε το κινητό της τηλέφωνο και έκτοτε ο παραπονούμενος, όπως και τα άλλα θύματα, κλαίει τα χρήματά του.
Άλλη χαρακτηριστική υπόθεση από τις παρούσες ήταν απάτες ακόμα και σε βάρος βιοπαλαιστών αλλοδαπών, από τους οποίους κατάφερε να αποσπάσει άλλες 5 χιλιάδες ευρώ, δήθεν για να διευθετήσει την κάθοδο στην Κύπρο τριών συγγενικών τους προσώπων.

 

Send this to a friend