Φόρμα αναζήτησης

Λαϊκίζει ο Φαίδωνος λέει η αστυνομία

Ισοπεδωτική χαρακτηριζεί η Αστυνομία την κριτική που της ασκείται από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, προσθέτοντας ότι δεν θα ακολουθήσει την πορεία λαϊκισμού.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η πρακτική του κ. Φαίδωνος «μόνο που μπορεί να εξυπηρετήσει, είναι να προειδοποιεί τους όποιους ύποπτους, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά το έργο της Αστυνομίας».

Διαβάστε επίσης:

Φαίδωνος: Ξέρω ποιος κατασκευάζει τις βόμβες στην Κύπρο

Φαίδωνας: Ανικανότητα και διαφθορά «δέρνει» την Αστυνομία (ηχητικό)

Φαίδωνας κατά αστυνομίας: Γίνεται υπόθαλψη εμπόρων ναρκωτικών

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά λύπης μας αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε για ακόμα μια φορά, στις ανυπόστατες κατηγορίες και την ισοπεδωτική κριτική του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, προς την Αστυνομία.

Η Αστυνομία Κύπρου αρνείται να ακολουθήσει την πορεία του λαϊκισμού, που ακολουθεί ο Δήμαρχος Πάφου, με την οποία απαξιώνει, αμαυρώνει και ισοπεδώνει την Αστυνομία και τα στελέχη της, στο βωμό της δημοσιότητας. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά της Αστυνομίας Κύπρου και των στελεχών της, για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια σ’ αυτό τον τόπο και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της πατρίδας, όποτε τούτο χρειαστεί.

Η πρακτική που ακολουθεί ο κ. Φαίδωνος, κάθε φορά που υπάρχει θέμα ψηλά στη δημοσιότητα, στο μόνο που μπορεί να εξυπηρετήσει, είναι να προειδοποιεί τους όποιους ύποπτους, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά το έργο της Αστυνομίας. 

Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, σε σχέση με την αντιμετώπιση της Αστυνομίας, είναι πρωτοφανές. Μετά την άμεση εξιχνίαση, δύο σοβαρών εγκλημάτων, αντί η Αστυνομία και τα μέλη της να τύχουν ευμενούς σχολιασμού, για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση τους, δεχόμαστε άδικη και ισοπεδωτική κριτική και μεταχείριση.

Η κατάσταση αυτή δεν μας αποθαρρύνει. Αντίθετα εντατικοποιούμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, της διαπλοκής και της διαφθοράς, γιατί έτσι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. Χωρίς να επιζητούμε τη δημοσιότητα. Μιλώντας μέσα από το έργο μας.

Επαναλαμβάνουμε κλείνοντας, ότι η Αστυνομία, δεν θα ακολουθήσει τον Δήμαρχο Πάφου, σε αυτή την πορεία λαϊκισμού, που αρέσκεται να ακολουθεί.

Τέλος εκφράζουμε την εκτίμηση, τις ευχαριστίες και τη συγκίνηση μας, για τη συμπαράσταση και τη στήριξη, που εξέφρασαν τις τελευταίες μέρες προς τα τραυματισθέντα μέλη μας, την Αστυνομία και τα μέλη της, απλοί πολίτες, δήμαρχοι και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους. Η συμπαράστασή τους μας δίνει δύναμη, να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, το δύσκολο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε. Η στήριξή τους καταδεικνύει επίσης το μέγεθος της εμπιστοσύνης του κοινού προς την Αστυνομία.