Φόρμα αναζήτησης

Ανοίγουν 700 θέσεις στο ΔημόσιοΕκατοντάδες κενές θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής αναμένεται να προκηρυχθούν λίαν συντόμως στον δημόσιο τομέα, σε ημικρατικούς οργανισμούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι κενές θέσεις ανέρχονται στις 700 περίπου και αφορούν από εργάτες μέχρι και θέση γενικού διευθυντή υπουργείου. Οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών καλούνται σε συνεδρία τους, την ερχόμενη Δευτέρα, να αποδεσμεύσουν τις εν λόγω θέσεις για να προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ειδικότερα, η θέση του γενικού διευθυντή υπουργείου θα κενωθεί την 1/1/2021 λόγω πρόωρης αφυπηρέτησης του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας. Στη λίστα που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνονται συνολικά 448 θέσεις πρώτου διορισμού, που κατανέμονται ως εξής: 350 θέσεις στο Δημόσιο, 81 σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου και 17 σε αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, θα προκηρυχθούν 46 θέσεις ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού και 34 θέσεις εργατικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 24 προορίζονται για την τοπική αυτοδιοίκηση και οι 10 για νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Παράλληλα, αναμένεται η πλήρωση με προαγωγή 50 υψηλόβαθμων θέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και στο Γενικό Λογιστήριο. Άλλες 35 θέσεις θα προκηρυχθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Θέσεις λόγω… Τουρκίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών με σημείωμά του προς τη Βουλή ζητά την αποδέσμευση εννέα υψηλόβαθμων θέσεων, υποδεικνύοντας ότι επιβάλλεται η άρτια στελέχωση της διπλωματικής υπηρεσίας λόγω και των πολλών και ανοιχτών μετώπων που έχει να αντιμετωπίσει η ΚΔ στις εξωτερικές της σχέσεις, ιδίως με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, ζητεί την αποδέσμευση θέσεων προαγωγής για μία θέση πληρεξούσιου υπουργού που κενώθηκε μετά απο θάνατο, τρεις θέσεις συμβούλου ή γενικού πρόξενου, που κενώθηκαν λόγω προαγωγής των κατόχων τους, δύο θέσεις γραμματέα Α’ ή πρόξενου και γραμματέα Β’ ή υποπρόξενου που κενώθηκαν επίσης λόγω προαγωγής των κατόχων τους και τρεις θέσεις προαγωγής γραμματέα Α’ ή πρόξενου και γραμματέα Β’ ή υποπρόξενου, οι οποίες θα προκύψουν ως συνεπακόλουθο της πλήρωσης τριών κενών θέσεων συμβούλου.

Πρόσληψη πριν τη… διάλυση

Ανάμεσα στα αιτήματα για πλήρωση θέσεων περιλαμβάνεται και αίτημα από την Επιτροπή Σιτηρών για πλήρωση μίας θέσης τεχνικού επιθεωρητή. Γεγονός που, αν μη τι άλλο, προκαλεί ερωτήματα δεδομένου ότι στη Βουλή εκκρεμεί νομοσχέδιο προς ψήφιση με το οποίο τερματίζονται οι λειτουργίες και οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Σιτηρών και παράλληλα προβλέπεται η διάλυση και η εκκαθάριση του ημικρατικού οργανισμού.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.