Φόρμα αναζήτησης

Α. Κεττής: Σιωπηλός δολοφόνος το μονοξείδιο του άνθρακα, ν’ αφήνετε ανοιχτό παράθυρο

«Σιωπηλό δολοφόνο» χαρακτήρισε  το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι προϊόν  ατελούς καύσης, ο Eκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, ο κ. Κεττής ανάφερε ότι  μετά από έρευνα που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οικία και τις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκαν τα εννέα μέλη της οικογένειας στη Λάρνακα τα οποία βρέθηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο σπίτι τους, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε απώλεια υγραερίου αλλά παραγωγή μονοξείδιου του άνθρακα καθότι εντός της περίκλειστης οικίας βρίσκονταν αναμμένα για αρκετές ώρες τζάκι και θερμάστρα υγραερίου.

Ο κ. Κεττής σημείωσε ότι το μονοξείδιο του άνθρακα θεωρείται σιωπηλός δολοφόνος καθότι είναι άχρωμο, άοσμο, τοξικό και προκαλεί λήθαργο και λιποθυμία ενώ σε περιπτώσεις οδηγεί σε θάνατο.Τόνισε ότι όταν σε ένα χώρο υπάρχει αναμμένο τζάκι ή θερμάστρα τότε πρέπει να  υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα του παραθύρου ώστε να οξυγονώνεται ο χώρος με αέρα.Πρόσθεσε ότι το μονοξείδιο του άνθρακα δημιουργείται πολύ εύκολα σε χώρο όπου υπάρχει μηχανή παραγωγής αερίου όπως η μηχανή του αυτοκινήτου ή μια γεννήτρια.