Φόρμα αναζήτησης

Ανασχηματισμός στην Τουρκία – Μένει ο Τσαβούσογλου, φεύγει ο Τουρκές

Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία. Συνολικά, 15 από τους υπουργούς της κυβέρνησης παρέμειναν στις θέσεις τους, άλλοι 6 μετακινήθηκαν σε άλλα υπουργεία, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα προστέθηκαν 5 νέοι υπουργοί.

Ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν από την Κυβέρνηση είναι ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός αρμόδιος για το Κυπριακό Τουγρούλ Τουρκές. Παραμένει άγνωστο ποιος από τους νέους αναπληρωτές Πρωθυπουργούς θα αναλάβει το πορτφόλιο του Κυπριακού.  

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραμένει στη θέση του. Υπενθυμίζουμε ότι φήμες και εκτιμήσεις ήθελαν τον κ. Τσαβούσογλου να αποχωρεί από την Κυβέρνηση.

Η απόφαση για ανασχηματισμό ανακοινώθηκε από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά από συνάντηση που είχε για το θέμα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιλντιρίμ, θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης αναλαμβάνουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο πρώην υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, ο πρώην υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγ και ο Χακάν Τσαβούσογλου, ενώ ο Μεμχέτ Σιμσέτ διατηρεί το αξίωμα αυτό που κατείχε μέχρι και σήμερα.

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας.

Νέος υπουργός Δικαιοσύνης διορίστηκε ο Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, ενώ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού.