POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Ανακοίνωση – απαντηση του Δήμου Αθηένου για απολαβές ΔημάρχουΟ Δήμος Αθηένου, για σωστή ενημέρωση των Δημοτών σε σχέση με την ανακοίνωση Δημοτικού Συμβούλου της ΕΔΕΚ που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυκλοφόρησε στον Δήμο, αναφέρει τα πιο κάτω.

  1. Ο Προϋπολογισμός των Δήμων για την επόμενη τριετία πρέπει να υποβληθεί στην Κυβέρνηση μέχρι τις 23/10/2020.
  2. Η υπηρεσία του Δήμου Αθηένου ετοίμασε τον προτεινόμενο Προϋπολογισμό έγκαιρα, ο οποίος και αποστάληκε στα μέλη στις 7/10 για μελέτη, ώστε να συζητηθεί σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/10.
  3. Η Δημοτικός Γραμματέας, γνωρίζοντας ότι οι αντιμισθίες και τα έξοδα παραστάσεως για τους Δημάρχους συσχετίζονται ως ποσοστό με εκείνα των βουλευτών, κάτι το οποίο συμφωνήθηκε προ πολλών ετών μεταξύ της Κυβέρνησης και της Ένωσης Δήμων, τη σύνδεση της αντιμισθίας των Δημάρχων με αυτή των βουλευτών και συγκεκριμένα σε ποσοστό 80%, συμπεριέλαβε αυξήσεις εντός του πιο πάνω πλαισίου εφόσον από το 2012 δεν υπήρξε καμιά αύξηση.
  4. Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτικός Γραμματέας ανέφερε τη σύσταση της Κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρακτική κοντινού Δήμου, όπου με την ετοιμασία του Προϋπολογισμού προτείνεται ποσό αντιμισθίας Δημάρχου ίσο με το 80% της αντιμισθίας των βουλευτών και εγκρίνεται ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  5. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που προέρχονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό πρότειναν όπως οι συνολικές ακάθαρτες απολαβές του Δημάρχου ανέλθουν σε €50.000, εισήγηση με την οποία συμφώνησε και η Δημοτικός Σύμβουλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο παρών Δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ, τονίζοντας ότι είναι αναρμόδιος να καθορίσει ο ίδιος τον μισθό Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, εισηγήθηκε όπως εφαρμοσθεί η σύσταση της Κυβέρνησης και συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό ετήσιο ποσό ύψους 80% της αντιμισθίας των βουλευτών.
  6. Ο Δήμαρχος δεν έλαβε καθόλου μέρος στην όλη συζήτηση, μάλιστα είχε εισηγηθεί να αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης κατά τη συζήτηση, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.
  7. Σε σχέση με πραγματοποίηση δημόσιων συνεδριάσεων και τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίσθηκε στον Δημοτικό Σύμβουλο της ΕΔΕΚ ότι αυτό δεν εφαρμόζεται λόγω σύστασης της αρμόδιας Επιτρόπου, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ετοιμάσει έκθεση η Δημοτικός Γραμματέας, αφού διερευνήσει το όλο θέμα, και να ξαναμελετηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Καρεκλάς, για πλήρη ενημέρωση των Δημοτών, αναφέρει ότι οι καθαρές απολαβές του τον Ιανουάριο 2020 ήταν €1739,09, ενώ τον Σεπτέμβριο ήταν €1851,20, χωρίς να υπάρχουν απολαβές 13ου μισθού. Οι απολαβές αυτές είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές απλού γραφέα στον Δήμο. Ο μισθός του Δημάρχου, με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/10 θα είναι τον νέο χρόνο κατά 350 ευρώ περίπου τον μήνα περισσότερα, χωρίς να παίρνει 13ο μισθό, και θα συνεχίσει να είναι πολύ χαμηλότερος από τις απολαβές απλού γραφέα στον Δήμο, ενώ μαζί με τη σύνταξη που εισπράττει από την προηγούμενή του υπηρεσία στο Δημόσιο δεν θα αμοίβεται καν με όσα αμοιβόταν στο Δημόσιο πριν την οικειοθελή αποχώρησή του για να αναλάβει ως Δήμαρχος Αθηένου την 1/1/2017.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.