Φόρμα αναζήτησης

Χιλιάδες κόσμου στο ΓεΣΥ – Άλλοι 100 γιατροί σήμερα

Περισσότεροι από 40.000 δικαιούχοι του ΓεΣΥ είχαν, μέχρι νωρίς χθες το βράδυ, εγγραφεί στο μητρώο του ΓεΣΥ, ενώ τα ηλεκτρονικά αιτήματα των πολιτών προς τους γιατρούς για να τους εγγράψουν στον κατάλογό τους έπεφταν βροχή. Η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα ήταν περί τους 400 επισκέπτες ανά λεπτό, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμή υποδοχή του ΓεΣΥ από τον κόσμο ξεπέρασε τις προσδοκίες του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ο οποίος, διά του αναπληρωτή διευθυντή του Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των γιατρών που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ περιελάμβανε χθες το απόγευμα 290 προσωπικούς γιατρούς για ενήλικες. Ο εν λόγω κατάλογος εμπλουτίζεται συνεχώς με ονόματα γιατρών που υπογράφουν συμβόλαιο με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας η διαδικασία της υπογραφής συμβολαίων ήταν πυρετώδης. Σήμερα αναμένεται η ένταξη στον κατάλογο άλλων 100 γιατρών.

Τι λένε γιατροί

Φωτιά, όμως, πήραν και τα τηλέφωνα των συμβεβλημένων με τον ΟΑΥ γιατρών. Δεν προλάβαιναν να απαντούν στις κλήσεις πολιτών που επικοινωνούσαν μαζί τους ζητώντας τους να κρατήσουν για τους ίδιους, αλλά και για τα άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντoς, μια θέση στον κατάλογό τους. Ο «Π» επικοινώνησε με τρεις γιατρούς, τους δόκτορες Παναγιώτη Δημοσθένους, Μιχάλη Σαββίδη και Χαράλαμπο Νικολάου, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ. Και οι τρεις δήλωσαν συγκινημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου, επιβεβαιώνοντας ότι τα τηλέφωνά τους, κινητά και σταθερά, δεν σταματούσαν να κτυπούν. Οι πολίτες που επικοινωνούσαν μαζί τους, τους ρωτούσαν εάν υπάρχει διαθεσιμότητα στον κατάλογό τους, ενώ η πλειοψηφία των δικαιούχων ζητούσε από τους ίδιους να διευθετήσουν την εγγραφή τους στο ΓεΣΥ.

Η υπερεπισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του ΓεΣΥ προκάλεσε αρκετά τεχνικά προβλήματα, με τους τεχνικούς του ΟΑΥ να βρίσκονται επί ποδός από το πρωί μέχρι αργά χθες το βράδυ. Το πρωί ο ΟΑΥ ανακοίνωσε νέους συνδέσμους μέσω των οποίων οι δικαιούχοι μπορούσαν να εγγράφονται στο σύστημα. Πλην της ιστοσελίδας www.gesy.org.cy, εγγραφές μπορούν να γίνουν και μέσω του συνδέσμου https://portal.gesy.org.cy. Κληθείς ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου να σχολιάσει τα τεχνικά προβλήματα, είπε πως αυτά οφείλονται στην υπερεπισκεψιμότητα που παρατηρήθηκε στην ιστοσελίδα. «Θα τολμήσω να πω ότι αυτό δείχνει τη μεγάλη επιθυμία που έχουν οι πολίτες της Κύπρου για την εισαγωγή ενός καθολικού και αλληλέγγυου συστήματος υγείας και την αναγκαιότητα για την εφαρμογή του ΓεΣΥ», δήλωσε. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που θα προκύψουν, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του ΓεΣΥ. «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που θα προκύψουν», είπε, και διαβεβαίωσε ότι «με καλή θέληση, αποφασιστικότητα και στοχοπροσήλωση θα αντιμετωπίσουμε και θα επιλύσουμε τα όποια κωλύματα παρουσιαστούν». Να σημειωθεί ότι χθες το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε την ένταξή του στο ΓεΣΥ.