Φόρμα αναζήτησης

Άκουγιου: Ο Λευτέρης Χριστοφόρου καλεί το Ευρωκοινοβούλιο να παρέμβει

Σε παρέμβασή του στην Ολοιμέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου κάλεσε το Σώμα να παρέμβει άμεσα και να καλέσει τη Τουρκία να σεβαστεί το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες δημιουργίας Πυρηνικού Σταθμού στο Άκιουγιου.

Όπως είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο και στους Ευρωβουλευτές, η Τουρκία απειλεί την περιοχή, απειλεί τη Μεσόγειο, απειλεί χώρα μέλους της Ε.Ε., με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκιουγιου. 

Τόνισε πως  «παρά τις προειδοποιήσεις όλων μας, παρά τις αντιδράσεις των χωρών της περιοχής, η Τουρκία περιφρονεί τους πάντες και προχωρεί στη κατασκευή πυρηνικού σταθμού σε απόσταση μόλις 64 χιλιομέτρων από την Κύπρο.

Ως γνωστόν το Ευρωκοινοβούλιο απαίτησε με ψήφισμα του, τον Ιούλιο του 2017, να μην προχωρήσει η Τουρκία στη κατασκευή Πυρηνικού Σταθμού στο Άκιουγιου. Το ψήφισμα επεσήμανε τους κινδύνους από τις ενέργειες της Τουρκίας και τους σημαντικούς απαγορευτικούς λόγους για δημιουργία πυρηνικού σταθμού, κι αυτή η απόφαση έτυχε της σχεδόν ομόφωνης στήριξης των συναδέλφων Ευρωβουλευτών.»

Συνεχίζοντας ο Λευτέρης Χριστοφόρου ανέφερε:

«Το Ευρωκοινοβούλιο έχει υποχρέωση να παρέμβει και να καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και να σταματήσει άμεσα τους σχεδιασμούς κατασκευής πυρηνικού σταθμού.

Η Τουρκία για μία ακόμη φορά, κύριε Πρόεδρε, απειλεί ολόκληρη τη περιοχή, απειλεί την Μεσόγειο, απειλεί χώρα μέλους της ΕΕ, με τεράστιους κινδύνους εξαιτίας της πυρηνικής απειλής

Επισημαίνω ότι όλοι, όπως και οι επιστήμονες και οι ειδικοί διαφωνούν με τη κατασκευή πυρηνικού σταθμού, σε μία περιοχή ιδιαίτερα σεισμογενή κι ευαίσθητη περιβαλλοντικά.

Για αυτό κύριε Πρόεδρε σας καλώ να παρεμβείτε και να σταματήσετε την Τουρκία και να την καλέσετε να σεβαστεί το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου». 

[bsa_pro_ad_space id=2][bsa_pro_ad_space id=1]