Φόρμα αναζήτησης

Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων του Ινστιτούτου Κύπρου -επιστρέφει για 10η χρονιά

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου με στόχο την ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς στη χρήση και αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Ο φετινός αγώνας που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στην καρδιά της πρωτεύουσας υπόσχεται να προσφέρει στους θεατές εντυπωσιακό θέαμα και δυνατές συγκινήσεις. Tα πρωτότυπα ηλιακά αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας σε μια συναρπαστική αναμέτρηση με μόνο σύμμαχο τον ήλιο!

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το συναρπαστικό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων 2019, έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι ανοικτές σε όλους όσοι επιθυμούν να ζήσουν την αλλιώτικη αυτή πρόσκληση, συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων, καθώς και ομάδες ιδιωτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν πληροφορίες για τους κανονισμούς που διέπουν τον αγώνα, καθώς και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα ηλιακά οχήματα, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο +357 22 208702, με email στο office.events@cyi.ac.cy ή στην ιστοσελίδα https://www.cyi.ac.cy/index.php/scc-2019-rules-and-regulations.html.
Social Media: Facebook  και Instagram.