Φόρμα αναζήτησης

Άφαντοι οι ύποπτοι για τις ληστείες στα συνεργατικά

Άφαντοι παραμένουν οι Χάρης Σαρίδης και Χαράλαμπος Καλογερίδης οι οποίοι καταζητούνται για τη διάπραξη των ληστειών σε υποκαταστήματα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στον Άγιο Αθανάσιο και στη Γερμασόγεια στις 6 Μαρτίου 2018 και 24 Δεκεμβρίου 2017 αντίστοιχα. Θεωρούνται σεσημασμένοι ληστές, η δράση των οποίων προκαλεί πονοκέφαλο σε τραπεζικά ιδρύματα και Αστυνομία. Το ΤΑΕ Λεμεσού εκτιμά ότι οι δυο τους ευθύνονται και για την απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε στις 14 Απριλίου σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στον Άγιο Τύχωνα. Τα σχέδια των επίδοξων ληστών σε αυτή την περίπτωση χάλασαν, ωστόσο, παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε για τη σύλληψή τους, για ακόμη μια φορά οι δυο κατάφεραν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό.

Σωρεία ληστειών

Οι δύο ομογενείς από τη Γεωργία φέρονται να εμπλέκονται σε σωρεία ενόπλων ληστειών που διαπράχτηκαν τα τελευταία δυο χρόνια σε υποκαταστήματα του Συνεργατισμού σε Λεμεσό και Πάφο. Εκτίμηση του ΤΑΕ Λεμεσού είναι ότι οι δύο διέπραξαν από κοινού τη ληστεία στο υποκατάστημα της ΣΚΤ στη Γερμασόγεια. Περαιτέρω να σημειωθεί ότι το κτύπημα της 6ης Μαρτίου ήταν το τρίτο κατά σειρά από το περασμένο καλοκαίρι στο υποκατάστημα της ΣΚΤ στον Άγιο Αθανάσιο. Το εν λόγω κατάστημα έγινε στόχος ληστών και δύο φορές τον περασμένο χρόνο, στις 16 Αυγούστου και στις 8 Σεπτεμβρίου, με το συνολικό ποσόν που κλάπηκε να ανέρχεται σε 113.267 ευρώ.

Μετρά μια καταδίκη

Ο 34χρονος Χάρης Σαρίδης είχε καταδικαστεί και για τη ληστεία που διαπράχθηκε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Μέσα Γειτονιά το 2010 και εξέτιε ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων. Ωστόσο, το 2016 απελάθηκε, για να συλληφθεί και πάλι στην Ελλάδα για παρόμοιας φύσης αδικήματα. Λίγους μήνες όμως αργότερα παραβίασε άδεια που του εδόθη από τις φυλακές όπου κρατείτο και έκτοτε καταζητείτο. Όπως εκτιμάται, επέστρεψε στην Κύπρο μέσω των κατεχομένων. Υπόθεση παράνομης εισόδου του στο έδαφος της Δημοκρατίας και απαγορευμένου μετανάστη διερευνάται και εναντίον του 33χρονου Χαράλαμπου Καλογερίδη, αφού μετά τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών απελάθηκε στις αρχές του 2017 από την Κύπρο, όπου φαίνεται να επέστρεψε τέλη του 2017, επίσης μέσω κατεχομένων. Οι δυο καταζητούνται σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, κλοπής μοτοσυκλέτας και κλοπής αυτοκινήτου.