Φόρμα αναζήτησης

Α.Νεοφύτου: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής ΔΗΣΥ για Συνεργατισμό (ηχητικό)

Στην έκθεση της τριμελούς επιτροπής του ΔΗΣΥ για το πόρισμα για το Συνεργατισμό η οποία αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και την εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» και ερωτηθείς εάν ο ΔΗΣΥ αποδέχεται το πόρισμα του Συνεργατισμού, ο  κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι  «Ως ΔΗΣΥ εκφράσαμε σεβασμό για το πόρισμα, είχαμε διαφορετικές απόψεις τις οποίες εκφράσαμε αλλά δεν το ρίξαμε στον κάλαθο, δεν κάναμε ανάλυση για να βρούμε ψεγάδια για το πόρισμα. Αντιθέτως προσπαθήσαμε  να βρούμε τι μπορεί να διορθωθεί για να μην συμβούν ξανά αυτά τα πράγματα που έγιναν στον τόπο μας»

Τόνισε επίσης δεν πρόκειται περί αντιπορίσματος αλλά έκθεσης ώστε να δούμε πώς μπορούν να διορθωθούν πράγματα που έγιναν λάθος.

Aκούστε εδώ ολόκληρη την παρέμβαση Αβέρωφ Νεοφύτου στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6:

Αυτούσια η έκθεση της τριμελούς επιτροπής για το πόρισμα:

Για την έκθεση της τριμελούς επιτροπής του ΔΗΣΥ για το πόρισμα για το Συνεργατισμό

Η τριμελής επιτροπή που διόρισε ο ΔΗΣΥ για να μελετήσει σε βάθος το πόρισμα για το Συνεργατισμό ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, παρέδωσε πρόσφατα στον Πρόεδρο του κόμματος έκθεση με την περίληψή των κυριότερων σημείων του πορίσματος αλλά και εισηγήσεις όσον αφορά την επόμενη μέρα, κάτι που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος και σκοπός της σύστασης της εν λόγω επιτροπής.

Μια έκθεση που αποτελεί προϊόν ενδελεχούς ανάλυσης των πορισμάτων της ερευνητικής επιτροπής και στην οποία γίνεται ειδική αναφορά σε συγκεκριμένες πτυχές της πορείας του συνεργατισμού από την ίδρυση του.

Στόχος του ΔΗΣΥ δεν είναι να λειτουργήσει παρελθοντολογώντας ως νέα ερευνητική επιτροπή που θα επιρρίψει ευθύνες αλλά και θα σημειώσει όλα όσα ενδεχομένως να μην υπερτονίζονται στο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής, αλλά να χρησιμοποιήσει τα συμπεράσματα και τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων ώστε να καταθέσει εισηγήσεις και προτάσεις για βελτίωση του νομικού και κανονιστικού πλαισίου για να μειωθούν οι κίνδυνοι να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, υπάρχουν προκλήσεις σε προτεραιότητα τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και προς το συμφέρον της σταθερότητας της οικονομίας, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατ’ επέκταση του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών, καταθετών και δανειοληπτών. Πιο συγκεκριμένα,

  1. Βελτίωση του Πλαισίου Αφερεγγυότητας αλλά και των διαδικασιών, δικαστικών ή άλλων, που περιέχονται στο πλαίσιο διαχείρισης των ΜΕΔ ώστε να αποτρέπονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές ενώ ταυτόχρονα θα παρέχεται η δυνατότητα σε όσους συνεργάζονται να εφαρμόσουν λύσεις που θα επιτρέψουν τη βιώσιμη αναδιάρθρωση των χρεών τους. Ειδικότερα δε, όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
  2. Ενίσχυση του εποπτικού πλαισίου ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εποπτικές αρχές θα εξασκούν τον εποπτικό τους ρολό με αυστηρό τρόπο αλλά και έγκαιρα και αποτελεσματικά.
  3. Θέσπιση αυστηρού κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης που να εφαρμόζεται από όλους τους εποπτευομένους οργανισμούς στην Κύπρο συμπεριλαμβανομένου και των εταιρειών διαχείρισης δάνειων.
  4. Ενίσχυση του πλαισίου που διέπει τους ελέγχους και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται στην περίπτωση των ΠΕΠ

 

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.