Φόρμα αναζήτησης

60.000 ευρώ σε κατσαρόλα!

Συνταξιούχος έκρυβε σε… κατσαρόλα κάτω από το κρεβάτι του το ποσό των 60.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα, υπό τον φόβο για κλοπή, δεν αποχωριζόταν ποτέ αφού το έβαζε σε βαλίτσα και το έπαιρνε μαζί του κάθε φορά που αναχωρούσε από το σπίτι! Τελικά τα χρήματα εξαφανίστηκαν ενώ βρίσκονταν εντός της οικίας και οι υποψίες του παραπονούμενου έπεσαν στην ίδια την κόρη του. Η 49χρονη θυγατέρα συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την 6ήμερη κράτησή της. Η ύποπτη από πλευράς της αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη και υποστήριξε ότι ο πατέρας της πάσχει από άνοια.

Ο συνταξιούχος είχε τα χρήματα σε κατσαρόλα την οποία τύλιγε με κουβέρτα και την είχε πάντα κάτω από το κρεβάτι του. Σύμφωνα με την καταγγελία του στην Αστυνομία, στις 26 Οκτωβρίου 2018 πήρε λεφτά από την κατσαρόλα για να αγοράσει κιμά και είδε ότι όλο το ποσό βρισκόταν στη θέση του. Δύο ημέρες αργότερα επιχείρησε και πάλι να πάρει χρήματα, όμως διαπίστωσε ότι η κατσαρόλα βρισκόταν στην άλλη μεριά του κρεβατιού και ότι έλειπαν και οι 60.000 ευρώ. Έλειπε επίσης μία δερμάτινη βαλίτσα, την οποία, σύμφωνα με τον παραπονούμενο, χρησιμοποιούσε για να παίρνει μαζί του τα λεφτά όταν έφευγε από το σπίτι.

Τότε οι υποψίες έπεσαν στην κόρη του αφού στο σπίτι δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε μεταβεί στο πατρικό της προκειμένου να παραλάβει τη μητέρα της για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ο λόγος που χρειάστηκαν τρεις και πλέον μήνες για να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης ήταν επειδή αναμένονταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στα τεκμήρια που παρέλαβε η Αστυνομία και ήταν η κατσαρόλα και η κουβέρτα, στα οποία εντοπίστηκε τελικά γενετικό υλικό της ύποπτης.

Ο συνταξιούχος ανέφερε περαιτέρω ότι οι υποψίες στράφηκαν στην κόρη του επειδή το τελευταίο διάστημα του ζητούσε χρήματα, ενώ παλαιότερα την είχε υποψιαστεί και για κλοπή χρυσαφικών της μητέρας της. Την υπόθεση αυτή δεν την κατάγγειλε στην Αστυνομία, υποστήριξε όμως πως όταν ρώτησε την κόρη του εάν έκλεψε τα χρυσαφικά, αυτή του απάντησε «τι θα τα κάνετε εσείς;».