Φόρμα αναζήτησης

1000 Τ/κ ψήφισαν στην Δερύνεια

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των Τουρκοκυπρίων στο Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Δερύνειας, που είναι το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο αποκλειστικά για Τουρκοκύπριους ψηφοφόρους που διαμένουν στα κατεχόμενα το οποίο λειτούργησε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για τις ευρωεκλογές.

Λόγω της γειτνίασής του με το οδόφραγμα της Δερύνειας (μερικές εκατοντάδες μέτρα απόσταση), στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δερύνειας παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων, οι οποίοι διαμένουν κυρίως στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και στα γύρω χωριά.

Εκτιμάται ότι στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο ψήφισαν γύρω στους 1000 Τουρκοκύπριους, ενώ αντίθετα πολύ περιορισμένη ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στα υπόλοιπα δύο εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν στην ελεύθερη Αμμόχωστο αποκλειστικά για Τουρκοκύπριους που ζουν στα κατεχόμενα, στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας και στην Αχερίτου.

Στο Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Δερύνειας οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι έφθασαν είτε με λεωφορεία, είτε με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, ενώ υπήρχαν και αρκετοί, νεαρής ηλικίας, που πήγαν με τα ποδήλατά τους. Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά, χωρίς σοβαρά προβλήματα.