Γερμανία: Tροχονόμος απολύθηκε γιατί έκλεψε 180 κιλά τυρί από τον τόπο ατυχήματος

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

 Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο απέρριψε την έφεση του αστυνομικού που σημαίνει ό,τι η πρωτόδικη απόφαση παραμένει σε ισχύ, γράφει το Spiegel.

 

 Ένας γερμανός αστυνομικός έκλεψε περίπου 180 κιλά τυρί τσένταρ από το κοντέινερ ενός αναποδογυρισμένου φορτηγού μετά από τροχαίο και για το λόγο αυτό έχασε τη δουλειά του. Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο στο κρατίδιο Rheinland-Pfalz (Ρηνανία-Παλατινάτο) απέρριψε την έφεση του αστυνομικού που σημαίνει ό,τι η πρωτόδικη απόφαση παραμένει σε ισχύ, γράφει το Spiegel.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ό,τι ο καταδικασθείς αστυνομικός ήταν μέλος της τροχαίας, στον οποίο ανατέθηκε η ασφάλεια του σημείου του ατυχήματος. Με όχημα της αστυνομίας πήγε στο κοντέινερ του κατεστραμμένου φορτηγού και εκεί ζήτησε από τον εργαζόμενο της εταιρείας να του ανοίξει δρόμο μετά το ατύχημα για να του παραδώσει μερικές συσκευασίες με τυρί.

«Ο αστυνομικός έκλεψε συνολικά εννέα συσκευασίες τυρί, το καθένα από τα οποία ζύγιζε 20 κιλά, αξίας περίπου 554 ευρώ, ο κατηγορούμενος έφερε ένα μέρος των συσκευασιών στο αστυνομικό τμήμα και μπορεί να υποτεθεί ότι κράτησε μερικά για τον εαυτό του, τους φίλους του και τους συγγενείς», αναφέρετε στην ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Ο αστυνομικός δήλωσε στην καταγγελία ό,τι το τυρί ήταν σχεδόν άχρηστο και ό,τι «ήθελε να το σώσει από την αλλοίωση», αλλά το δικαστήριο υποστήριξε ό,τι ο τροχονόμος είχε διαπράξει την κλοπή εν ώρα υπηρεσίας.

«Με τέτοια συμπεριφορά ο κατηγορούμενος προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη φήμη της γερμανικής αστυνομίας», το δικαστήριο αποφάνθηκε και πρόσθεσε ότι η αξία του τυριού δεν έχει σημασία, αφού καθήκον της αστυνομίας είναι να αποτρέψει την κλοπή.

Πηγή: abcnews.al ertnews.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play