Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Περισσότεροι από 300 φοιτητές και υπάλληλοι του πανεπιστημίου της Γάνδης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 25 καθηγητών, υποστηρίζουν την κατάληψη

 

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Γάνδης (UGent) κατέλαβαν τμήμα του το πρωί της Δευτέρας και ζητούν από το διοικητικό συμβούλιο να διακόψει τους δεσμούς με το Ισραήλ καθώς και να αναλάβει ισχυρότερες δεσμεύσεις για την πράσινη μετάβαση όπως αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης. Οι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαμαρτυρηθούν για αυτό που θεωρούν «υποκρισία» από το πανεπιστήμιο όσον αφορά τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και τη βιωσιμότητα, επισημαίνουν τα δημοσιεύματα.

Σε επιστολή που εστάλη στο Διοικητικό Συμβούλιο στις 24 Απριλίου, οι υπογράφοντες ζήτησαν από το θεσμικό όργανο να περιγράψει δύο «χρονικά δεσμευμένα σχέδια δράσης»: το ένα που περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδια για «διακοπή όλων των συνεργασιών με ισραηλινούς θεσμούς» και ένα άλλο που ορίζει «αποτελεσματική και δεσμευτική δράση για την εφαρμογή των σχεδίων μετάβασης [του πανεπιστημίου] το 2030».

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 300 φοιτητές και υπάλληλοι του πανεπιστημίου της Γάνδης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 25 καθηγητών, υποστηρίζουν την κατάληψη.

Το διοικητικό συμβούλιο δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματά τους μέχρι την Παρασκευή 3 Μαΐου και ως αποτέλεσμα ξεκίνησε η κατάληψη της πανεπιστημιούπολης σήμερα, Δευτέρα.

 Πηγή: ertnews.gr

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play