Τρομοκρατικό κτύπημα στην Ουγκάντα - Μαθητές ανάμεσα στα θύματα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

«Μέχρι στιγμής 25 πτώματα έχουν ανακτηθεί από το σχολείο και μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μπουέρα. Εντοπίστηκαν επίσης οκτώ θύματα, που παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Μπουέρα».

 

Μαχητές που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν 25 ανθρώπους σε τρομοκρατική επίθεση στη δυτική Ουγκάντα, κοντά στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Ουγκάντας.

Μέλη των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF), ουγκαντέζικης οργάνωσης που έχει την έδρα της στο ανατολικό Κογκό και έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, επιτέθηκαν στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιουμπιρίρα, στην Μποντούε, πυρπολώντας έναν κοιτώνα και κλέβοντας τρόφιμα αργά το βράδυ χθες Παρασκευή, ανέφερε η αστυνομία.

«Μέχρι στιγμής 25 πτώματα έχουν ανακτηθεί από το σχολείο και μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μπουέρα. Εντοπίστηκαν επίσης οκτώ θύματα, που παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Μπουέρα», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Η αστυνομία δεν ανέφερε πόσοι από τους νεκρούς ήταν μαθητές/μαθήτριες του σχολείου.

Οι στρατιώτες καταδιώκουν τους δράστες που διέφυγαν προς το Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα στη ΛΔ του Κονγκό, πρόσθεσε η αστυνομία.

Τον Απρίλιο, οι ADF επιτέθηκαν σε χωριό στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Η Ουγκάντα έστειλε στρατεύματα στο Κονγκό προκειμένου να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ADF.

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play