Ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την υποψηφιότητά του

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 21.4.2023
Ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την υποψηφιότητά του

Photo: Jonathan Ernst | Reuters

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, επιβεβαιώνοντας τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πληροφορημένη πηγή.

Σε περίπτωση που αυτό γίνει την Τρίτη, θα συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ενόψει προκριματικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 (25 Απριλίου 2019), επισήμανε στο Reuters η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Μπάιντεν λέει εδώ και καιρό ότι έχει πρόθεση να διεκδικήσει μια δεύτερη προεδρική θητεία - την προηγούμενη εβδομάδα είπε χαρακτηριστικά ότι θα ξεκινούσε εκστρατεία «σχετικά σύντομα» - αλλά η καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης εγείρει αμφιβολίες μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων σχετικά με το κατά πόσον ο 80χρονος Πρόεδρος θα ήταν σε θέση να φέρει σε πέρας μια δεύτερη τετραετή θητεία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Τζο Μπάιντεν καθόρισε την ατζέντα των θεμάτων που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην προεκλογική του καμπάνια, εξασφάλισε το πράσινο φως από τον προσωπικό του γιατρό ότι η κατάσταση της υγείας του τού επιτρέπει να διεκδικήσει την επανεκλογή του, ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να αναδιοργανώσουν τις κομματικές εκδηλώσεις προκειμένου να διευκολύνουν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και επέλεξε το Σικάγο για να φιλοξενήσει το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Δεν εκβιαζόμαστε» λέει ο Πρόεδρος για τερματικό - Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με Πρέσβη Κίνας

Σε μη τήρηση των συμφωνηθέντων για Βασιλικό αναφέρεται η κατασκευάστρια κοινοπραξία

Η Αστυνομία περιμένει ενημέρωση από Ρωσία για «απειλητικό» email στα σχολεία

Η Αστυνομία περιμένει ενημέρωση από Ρωσία για «απειλητικό» email στα σχολεία