Πρόκειται για την τελευταία πρωτοβουλία που στοχεύει να αποκρούσει κάθε πίεση που ασκείται σε γυναίκες και κορίτσια προκειμένου να δείχνουν τέλειες
Στο πλαίσιο ενός νέου κύματος φεμινισμού στη Ρωσία, χιλιάδες γυναίκες ποστάρουν selfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δείχνουν τα σπυράκια τους, την κυτταρίτιδά τους ή την απώλεια των μαλλιών τους για να αμφισβητήσουν τα στερεότυπα της ομορφιάς, που σύμφωνα με τις ακτιβίστριες τροφοδοτούν τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και τις διατροφικές διαταραχές.
Η τάση #SoMnoyVsyoTak (#AllIsFineWithMe) ξεκίνησε από μια έφηβη Ρωσίδα που έδινε μάχη με τη νευρική ανορεξία. Πρόκειται για την τελευταία πρωτοβουλία που στοχεύει να αποκρούσει κάθε πίεση που ασκείται σε γυναίκες και κορίτσια προκειμένου να δείχνουν τέλειες.
«Η Ρωσία παραμένει μια πολύ πατριαρχική… χώρα, όπου τα αυστηρά πρότυπα για την ομορφιά και οι επικρίσεις για τις αναλογίες του σώματος κάποιου αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα» είπε η Τζανέτ Ακίλγκοβα, μέλος της οργάνωσης Equality Now.
«Τέτοιες εκστρατείες… είναι ένας θετικός τρόπος για να δείξουν οι άνθρωποι πώς μπορούν να αποδεχθούν το σώμα τους και να απελευθερωθούν από τους περιορισμούς… που μπορούν να καταστρέψουν τόσο την πνευματική όσο και τη σωματική υγεία. Είναι θέμα διαφορετικότητας, ενσωμάτωσης και αποδοχής».
Η έφηβη Instagram influencer @Tysya ζήτησε από τους 1,2 εκατομμύριο ακολούθους της να αναρτήσουν φωτογραφίες τους χωρίς μέικ απ με την ετικέτα #SoMnoyVsyoTak ή #AllIsFineWithMe (Όλα είναι εντάξει με εμένα).
«Στη Ρωσία… δείχνουμε ελάχιστους ανθρώπους με τα κανονικά σώματά τους» έγραψε σε email η @Tysya, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Νατάλια Ζεμλιανούκινα, στο Thomson Reuters Foundation.
Τα κορίτσια που δεν είναι αδύνατα, έχουν ακμή ή διαφορετικά χαρακτηριστικά συχνά τα παρενοχλούν στο σχολείο και τα πιέζουν να κάνουν δίαιτα, συμπλήρωση η ίδια, προσθέτοντας ότι κι εκείνη έδωσε μάχη για να κερδίσει την ανορεξία.
«Το #AllIsFineWithMe έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάθε σώμα είναι σωστό και όμορφο. Δεν υπάρχουν σώματα που πρέπει να βελτιωθούν ή να αλλάξουν».
Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι χρησιμοποίησαν την ετικέτα, ενώ το βίντεο όπου εμφανίζονται μοντέλα με ουλές, εγκαύματα ή άλλες ατέλειες έχει ήδη συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο views.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή
υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που
παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους.
Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του
περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες
μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε
οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.