Ένσταση σε όλες τις 39 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης θα υποβάλει σήμερα το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ μέχρι τις 15.00 όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) Σαντί Γκιουβέν ανακοίνωσε ότι έχουν έχουν δοθεί στα πολιτικά κόμματα τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών και η διαδικασία ενστάσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 15.00 σήμερα και στη συνέχεια μέσα σε δύο μέρες τα επαρχιακά εκλογικά συμβούλια θα πρέπει να αποφασίσουν για τις ενστάσεις, ωστόσο θα μπορούν μέσα σε διάστημα τριών ημερών να προσφύγουν και στο YSK.
Για την Κωνσταντινούπολη ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Αλί Ιχσάν Γιαβούς είπε ότι αμέσως μετά την καταμέτρηση μιας κάλπης τα πρακτικά των αποτελεσμάτων υπογράφονται από τον υπεύθυνο της κάλπης και τους εκπροσώπους των κομμάτων στην κάλπη και στη συνέχεια δίνονται στα κόμματα, ενώ ένα αντίτυπο δίνεται και στο επαρχιακό συμβούλιο εκλογών. “Ακριβώς εκείνη την ώρα που δινόταν έγιναν οι παρατυπίες Ως αποτέλεσμα σε 309 κάλπες 17 χιλιάδες δικές μας ψήφοι ενώ έπρεπε να γραφτούν στο ΑΚΡ γράφτηκαν σε άλλα κόμματα”, ανέφερε.
Πάντως και ο επαρχιακός πρόεδρος του ΑΚΡ Άγκυρας Χακάν Χαν Οζτζάν δήλωσε ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν ακόμη τελειώσει και ότι θα υποβάλουν ένσταση για 12 χιλιάδες 180 κάλπες.
Πηγή: ΚΥΠΕ / Άννα Ανδρέου
Ένσταση από το ΑΚΡ σε όλες τις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης

Πάντως και ο επαρχιακός πρόεδρος του ΑΚΡ Άγκυρας Χακάν Χαν Οζτζάν δήλωσε ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν ακόμη τελειώσει
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.