Ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα με κάθε επισημότητα είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας (8/1) ο Φελίπε Κουτίνιο.
Ο Βραζιλιάνος άσος, που μεταγράφηκε στους Καταλανούς από τη Λίβερπουλ έναντι 160 εκατομμυρίων ευρώ, στην τρίτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου και πρώτη όσον αφορά τις ισπανικές ομάδες, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μπλαουγκράνα (διάρκειας 5,5 ετών) και φωτογραφήθηκε παρέα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.
Οι δέκα ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου
Ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση του Κουτίνιο από την Μπαρτσελόνα, με τον ποδοσφαιριστή να περνά στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου και να κάνει «ποδαράκια» μπροστά σε περίπου 10.000 φίλους της ομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί ο Βραζιλιάνος πέρασε από ιατρικά κι εργομετρικά τεστ και όπως ενημέρωσαν οι Μπλαουγκράνα, θα χρειαστεί περίπου τρεις εβδομάδες ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστεί.
Mετά τις υπογραφές των συμβολαίων, ο Κουτίνιο δήλωσε τα εξής:
«Το όνειρό μου ήταν να έρθω εδώ και τέτοιες ευκαιρίες είναι μοναδικές έτσι δεν είχα καμία αμφιβολία. Παρότι δεν θα μπορώ να παίξω φέτος στο Champions League, θα το κάνω για τα πέντε επόμενα χρόνια. Είναι πολύ συναισθηματικό για μένα να φοράω τη φανέλα του πιο σημαντικού συλλόγου στον κόσμο, αγωνιώ να ξεκινήσω.
Ο Μέσι είναι ένας σπουδαίος παίκτης και θα είναι τιμή να παίζω μαζί του. Είμαι και πολύ χαρούμενος που θα παίξω ξανά μαζί με τον Σουάρες, είναι τιμή. Είναι ένας στενός φίλος και με έχει βοηθήσει αρκετά».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπαρτομέου καλωσόρισε τον Βραζιλιάνο με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Σε ευχαριστώ, Φιλίπε Κουτίνιο, για την αποφασιστικότητά σου και την επιθυμία σου να έρθεις στον σύλλογό μας. Καλωσόρισες στην Μπάρτσα!»
Δείτε videos: