Στο παλάτι του Κρεμλίνου στη Μόσχα χτυπά σήμερα η καρδιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καθώς στις 17:00 θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2018, που θα διεξαχθεί από 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου στα γήπεδα της ρωσίας Ρωσία.
Στο τουρνουά θα συμμετέχουν 32 εθνικές ομάδες συμπεριλαμβανομένης και της διοργανώτριας χώρας.
1ο γκρουπ: Ρωσία (οικοδέσποινα), Γερμανία (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία
2ο γκρουπ: Ισπανία, Περού, Ελβετία, Αγγλία, Κολομβία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Κροατία
3ο γκρουπ: Δανία, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Τυνησία, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Ιράν
4ο γκρουπ: Σερβία, Νιγηρία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Παναμάς, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία
Θυμίζουμε πως ο αγώνας της πρεμιέρας είναι μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας στις 14 Ιουνίου.
Και σε γράφημα οι οχτώ όμιλοι του Μουντιάλ:
Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι:
Group A: Ρωσία, Ουρουγουάη, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία
Group B: Πορτογαλία, Ισπανία, Ιράν, Μαρόκο
Group C: Γαλλία, Περού, Δανία, Αυστραλία
Group D: Αργεντινή, Κροατία, Ισλανδία, Νιγηρία
Group E: Βραζιλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Σερβία
Group F: Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Νότια Κορέα
Group G: Βέλγιο, Αγγλία, Τυνησία, Παναμάς
Group H: Πολωνία, Κολομβία, Σενεγάλη, Ιαπωνία
Όλα έτοιμα για την κλήρωση
Και ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ανάμεσα στους πολλούς εκλεκτούς παρευρισκόμενους.
Ο Μίροσλαβ Κλόζε, πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ, έφερε το τρόπαιο στην αίθουσα της εκδήλωσης.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στις αρχικές τους τοποθετήσεις.
«Η χώρα μας περιμένει αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να υποδεχθούμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο ηγέτης της Ρωσίας.
Ακολούθως ο πρόεδρος της FIFA εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια της διαδικασία της κλήρωσης.