Η Ουάσινγκτον απειλεί τη Βόρεια Κορέα με «πυρηνική αποτροπή»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

«Αποφασισμένες» να υπερασπίσουν τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, χωρίς να αποκλείουν ούτε την καταφυγή στην πυρηνική αποτροπή, είναι οι ΗΠΑ

«Αποφασισμένες» να υπερασπίσουν τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, χωρίς να αποκλείουν ούτε την καταφυγή στην πυρηνική αποτροπή, είναι οι ΗΠΑ όπως διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, μερικές ημέρες μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.


Σε μια κοινή ανακοίνωση με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, ο Τίλερσον καταδίκασε «με τον πλέον έντονο τρόπο» την εκτόξευση και τόνισε πως οι ΗΠΑ «παραμένουν αποφασισμένες να τιμήσουν τη δέσμευσή τους να συμβάλλουν στην άμυνα των συμμάχων τους, της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της πυρηνικής αποτροπής, στο πλαίσιο όλου του φάσματος των αμυντικών δυνατοτήτων, πυρηνικών και συμβατικών».


Οι τρεις χώρες εξάλλου διεμήνυσαν στην ανακοίνωση αυτή ότι η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να αντιμετωπίσει μια «ακόμη ισχυρότερη» αντίδραση της διεθνούς κοινότητας διότι «παραβίασε κατάφωρα» αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Ακόμη, στην ανακοίνωση καταδικάζονται οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οι τρεις χώρες προσάπτουν στη Βόρεια Κορέα.


Ο Τίλερσον είχε νωρίτερα συνάντηση με τους ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας Φουμίο Κισίντα και της Νότιας Κορέας Γιουν Μπιουνγνκ-σε, στο περιθώριο της συνόδου των επικεφαλής της διπλωματίας των κρατών της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου.


Η Βόρεια Κορέα απέρριψε χθες Τετάρτη την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην οποία εκφράστηκε η καταδίκη του για τη δοκιμή του πυραύλου την Κυριακή, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ένα μέτρο αυτοάμυνας το οποίο αποτελεί δικαίωμά της ως κυρίαρχο κράτος.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play