Αίτηση Moderna στον FDA για πλήρη έγκριση του εμβολίου της - Μείωση κρουσμάτων και θανάτων κορωνοϊού διεθνώς

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 1.6.2021
Αίτηση Moderna στον FDA για πλήρη έγκριση του εμβολίου της - Μείωση κρουσμάτων και θανάτων κορωνοϊού διεθνώς
Η συμμαχία Pfizer/BioNTech υπέβαλε επίσης στις αρχές Μαΐου στον FDA αίτημα για πλήρη έγκριση για το δικό της εμβόλιο για την Covid-19, για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.



Η φαρμακευτική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε στον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ένα αίτημα για πλήρη έγκριση του εμβολίου της για την Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Το εμβόλιο έλαβε στις 18 Δεκεμβρίου άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον FDA, διαδικασία που κατέστησε δυνατή την ταχεία αντίδραση απέναντι στην υγειονομική κρίση.

Από τότε έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 124 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), την κύρια ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Μια άδεια κατεπείγουσας χρήσης βασίζεται "στα βέλτιστα διαθέσιμα στοιχεία" χωρίς την αναμονή για μακροπρόθεσμα δεδομένα παρακολούθησης, απαραίτητα για πλήρη έγκριση, εξηγεί ο FDA στον ιστότοπό του.

Αυτού του τύπου η άδεια έκτακτης ανάγκης, που χορηγείται υπό όρους, μπορεί να ανακληθεί ή να τροποποιηθεί ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα νέα δεδομένα που συλλέγονται.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτό το σημαντικό βήμα", ανέφερε σε ανακοίνωση του ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας "θα συνεχίσει να παρέχει δεδομένα (...) συνεχώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες" στις υγειονομικές αρχές προκειμένου να στηρίξει το αίτημά της, συμπλήρωσε.

Η συμμαχία Pfizer/BioNTech υπέβαλε επίσης στις αρχές Μαΐου στον FDA αίτημα για πλήρη έγκριση για το δικό της εμβόλιο για την Covid-19, για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Εξάλλου συνεχίζεται η καταγραφή νέων κρουσμάτων κορονωϊού, διεθνώς.

Για πρώτη φορά από την 11η Σεπτεμβρίου του 2020 (όταν ήταν 4.820), ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστρία βρίσκεται και πάλι κάτω από τις 5.000, και ανέρχεται σήμερα σε 4.824 ενεργές περιπτώσεις, όπως αναφέρουν τα στοιχεία των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη.

Κατά την κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας στη χώρα, στα μέσα Νοεμβρίου του 2020, καταγράφονταν περισσότερες από 77.000 ενεργές περιπτώσεις στην Αυστρία, και στις αρχές Απριλίου 2021, κατά την κορύφωση του τρίτου κύματος, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονταν σε πάνω από 37.000.

Τις τελευταίες 24 ώρες, υπήρξαν σε ολόκληρη τη χώρα 337 νέες μολύνσεις, αρκετά λιγότερες από τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών, ο οποίος βρισκόταν στις 431, ωστόσο ο αριθμός των 12  θανάτων μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο ήταν πάνω από τον μέσο όρο των προηγούμενων επτά ημερών -- με  9,1 θανάτους το εικοσιτετράωρο.

Συνολικά 64 ακόμη θύματα της νόσου Covid 19 προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα και 10.615 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την Αυστρία από την αρχή της πανδημίας, 119,3 άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους έχουν πεθάνει από ή με Covid-19, ενώ η "επίπτωση επτά ημερών" --νέες μολύνσεις τις προηγούμενες επτά  ημέρες ανά 100.000 κατοίκους-- βρίσκεται στο 33,9.

Περαιτέρω εκτόνωση της κατάστασης στα νοσοκομεία της χώρας καταγράφεται σήμερα, Τρίτη, με τον συνολικό αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο να ανέρχεται σε 414 και από αυτούς οι 147 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αριθμός που για πρώτη φορά από την 21η Οκτωβρίου του 2020 είναι κάτω από 150, έχοντας μειωθεί κατά 71 μέσα σε μία εβδομάδα.

Στην Ινδία, χιλιάδες γιατροί φόρεσαν σήμερα μαύρα περιβραχιόνια για να ζητήσουν τη σύλληψη ενός δημοφιλούς γκουρού, που ισχυρίζεται ότι η γιόγκα μπορεί να αποτρέψει την Covid-19 και ότι η συμβατική ιατρική σκότωσε χιλιάδες ασθενείς με νέο κορωνοϊό.

Ο Μπάμπα Ραμντέβ, ιδρυτής μιας αυτοκρατορίας προϊόντων παραδοσιακής ιατρικής, υποστήριξε τον περασμένο μήνα ότι η πανδημία έδειξε ότι τα σύγχρονα φάρμακα ήταν μια "ανόητη και αποτυχημένη επιστήμη" και ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι "πέθαναν εξαιτίας της αλλοπαθητικής ιατρικής" (συμβατικής).

Σήμερα, "Μαύρη Ημέρα" διαμαρτυρίας, σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονταν γιατροί να κρατούν πλακάτ με τα οποία ζητούσαν τη σύλληψη του "Ραμντέβ του τσαρλατάνου" ή να φορούν στολές προστασίας όπου αναγραφόταν το σύνθημα #Συλλάβετε τον Ραμντέβ.

Ο Ραμντέβ, ένας υποστηρικτής του Πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, απέσυρε τις δηλώσεις του έπειτα από τηλεφώνημα που του έκανε ο Υπουργός Υγείας της χώρας.

Όμως, δημιούργησε ένα νέο σκάνδαλο δηλώνοντας πως δεν έχει ανάγκη το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς προστατεύεται από τη γιόγκα και την παραδοσιακή ιατρική (αγιουρβέντα).

Η εταιρεία του, Patanjali Ayurved, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια, πουλά κάθε είδους εμπορεύματα, από οδοντόκρεμες έως τζιν, στα καταστήματά που έχει σε ολόκληρη τη χώρα.

Πριν από κάποιες εβδομάδες, σε μια εκδήλωση όπου ήταν παρών και ο Υπουργός Υγείας, ο Ραμντέβ, ο οποίος είναι, επίσης, ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού δικτύου, παρουσίασε μια θεραπεία, την οποία ονόμασε Coronil, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, γιατρεύει την Covid-19.

Η εταιρεία του, η 13η εταιρεία την οποία οι Ινδοί δηλώνουν πως εμπιστεύονται, σύμφωνα με μια κατάταξη τον περασμένο χρόνο, είχε στο παρελθόν διαβεβαιώσει πως διαθέτει θεραπείες για τον καρκίνο.

Ο Ραμντέβ είχε επίσης πει ότι μπορούσε να "θεραπεύσει" την ομοφυλοφιλία και το AIDS.


H πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 330.000 ανθρώπους στην Ινδία, εκ των οποίων περισσότεροι από 1.200 γιατροί, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Ινδίας.

Στη Σερβία, η επιδημιολογική κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά με τα ημερήσια κρούσματα να είναι κάτω από 300 τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Μειώθηκε επίσης και ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές της νόσου Sars Cov-2.

Από τις 15 Μαΐου καταγράφονται, σε ημερήσια βάση, λιγότεροι από 20 θάνατοι ασθενών.
Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 230 νέα κρούσματα και εφτά θάνατοι.

Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό νοσηλεύονται 594 ασθενείς εκ των οποίων οι 41 είναι διασωληνωμένοι.

Τα μέτρα περιορισμού άρχισαν να χαλαρώνουν και έτσι από σήμερα παρατείνεται για δύο ώρες το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία πλέον θα είναι ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα.

Το ίδιο ωράριο ισχύει για τα θέατρα και τους κινηματογράφους. Επίσης αυξήθηκε στους 200, από εκατό που ήταν μέχρι σήμερα, ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να μετέχουν σε συνέδρια, διαλέξεις ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Σερβία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση το 47% του πληθυσμού ενώ το 38% ολοκλήρωσε τους εμβολιασμούς.

Όπως ανέφερε η Πρωθυπουργός, Άνα Μπρνάμπιτς, στόχος της Κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου το 56% των πολιτών της Σερβίας.

Η βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης προκάλεσε εφησυχασμό στους πολίτες και τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει μειωθεί η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με οικονομικά κίνητρα και διευκολύνσεις να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό.

Σήμερα άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της κυβέρνησης όπου όλοι όσοι εμβολιάστηκαν θα μπορούν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό για να λάβουν το ποσό των 25 ευρώ ως επιβράβευση για την υπευθυνότητα που επέδειξαν.

Περισσότερα κίνητρα προσφέρονται στους νέους όπου το ποσοστό εμβολιασμών είναι εξαιρετικά χαμηλό και δεν ξεπερνάει το 13%. Δωρεάν εισιτήρια για φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια είναι κάποια από τα κίνητρα που προσφέρονται στους νέους για να εμβολιαστούν.

Η σερβική κυβέρνηση παράλληλα ασκεί και την διπλωματία των εμβολίων προσφέροντας βοήθεια σε άλλες χώρες. Εχθές δώρισε 100.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer-Biontech στην Τσεχία ενώ τις επόμενες ημέρες θα δωρίσει 30.000 δόσεις στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

Συνολικά μέχρι σήμερα στις γειτονικές βαλκανικές χώρες η Σερβία δώρισε 102.190 δόσεις διαφόρων εμβολίων για τον κορωνοϊό. Επίσης, στις αρχές Μαρτίου εμβολιάστηκαν δωρεάν στην Σερβία περίπου 40.000 ξένοι από τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Βοσνία.


Πηγή: ΚΥΠΕ





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο Δρουσιώτης απαντά στην αγωγή των 2 εκατομμυρίων του Αναστασιάδη: «Δεν θα υποκύψω στον ψυχολογικό εκβιασμό του»
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Δρουσιώτης απαντά στην αγωγή των 2 εκατομμυρίων του Αναστασιάδη: «Δεν θα υποκύψω στον ψυχολογικό εκβιασμό του»

Ο Δρουσιώτης απαντά στην αγωγή των 2 εκατομμυρίων του Αναστασιάδη: «Δεν θα υποκύψω στον ψυχολογικό εκβιασμό του»

Οκτώ χρόνια φυλάκιση στον προπονητή - Και διάταγμα απαγόρευσης να πλησιάζει παιδιά μετά την αποφυλάκισή του

Οκτώ χρόνια φυλάκιση στον προπονητή - Και διάταγμα απαγόρευσης να πλησιάζει παιδιά μετά την αποφυλάκισή του

Οκτώ χρόνια φυλάκιση στον προπονητή - Και διάταγμα απαγόρευσης να πλησιάζει παιδιά μετά την αποφυλάκισή του

Υπ. Γεωργίας: Ανακαλούνται επ
ΚΥΠΡΟΣ

Υπ. Γεωργίας: Ανακαλούνται επ' αόριστον όλες οι άδειες χρήσης πυροτεχνημάτων

Υπ. Γεωργίας: Ανακαλούνται επ' αόριστον όλες οι άδειες χρήσης πυροτεχνημάτων

Κατεχόμενα/Λεύκα: Για μεγάλες αναπτύξεις στην παραλία Καζιβερών γράφει η Γενί Ντουζέν - «Δημιουργείται νέο Τρίκωμο»
ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα/Λεύκα: Για μεγάλες αναπτύξεις στην παραλία Καζιβερών γράφει η Γενί Ντουζέν - «Δημιουργείται νέο Τρίκωμο»

Κατεχόμενα/Λεύκα: Για μεγάλες αναπτύξεις στην παραλία Καζιβερών γράφει η Γενί Ντουζέν - «Δημιουργείται νέο Τρίκωμο»

Κούρεμα καταθέσεων: Απέρριψε αγωγή κατά Δημοκρατίας το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας
ΚΥΠΡΟΣ

Κούρεμα καταθέσεων: Απέρριψε αγωγή κατά Δημοκρατίας το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας

Κούρεμα καταθέσεων: Απέρριψε αγωγή κατά Δημοκρατίας το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας