Φόρμα αναζήτησης

Βροχές και χιόνια μέχρι και την Πέμπτη

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ξεκίνησαν και πάλι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες μάλιστα θα έχουν και συνέχεια, ενώ την Τετάρτη ενδεχομένως να έχουμε και τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος. Πρόκειται για δύο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας κατά το πρώτο μισό της εβδομάδας. Το πρώτο σύστημα ξεκίνησε να μας επηρεάζει από προχθές το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι σήμερα το πρωί. Από σήμερα το απόγευμα αναμένεται να μας επηρεάσει το δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο είναι πολύ πιο υποσχόμενο όσον αφορά τη βροχόπτωση και φαίνεται να διαρκεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Σημειώνεται πως η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε σήμερα νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες, η οποία ισχύει μέχρι αύριο στις 5 το απόγευμα.

Σήμερα αναμένεται να έχουμε κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Ο καιρός χαλάει περισσότερο σήμερα το βράδυ, οπόταν θα σημειωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, κατά διαστήματα συννεφιασμένο καιρό με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να έχουμε και την Τετάρτη, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι. Το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη θα ξεκινήσει να ανεβαίνει, για να κυμανθεί κοντά στις κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή. Επίσης, την Πέμπτη δεν αναμένονται βροχές παρά μόνο παροδικές αυξημένες νεφώσεις.

Χριστούγεννα με καλό καιρό

Όπως φαίνεται από τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις, την Παρασκευή θα έχουμε ηλιοφάνεια, ενώ αρκετά καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες 17 και 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες μπόρες φαίνεται πως θα έχουμε παραμονή των Χριστουγέννων, όμως στις 25 Δεκεμβρίου, αν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, θα κυμανθεί κοντά στους 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αναμένεται να έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.