Φόρμα αναζήτησης

Βig choir project: Η μεγαλύτερη χορωδία στα χρονικά της Κύπρου

Γεγονός είναι η μεγαλύτερη χορωδία στα χρονικά της Κύπρου με την ονομασία big choir project.

Η χορωδία αφορά στη δημιουργία του μεγαλύτερου, αριθμητικά, φωνητικού συνόλου που έχει δημιουργηθεί ποτέ, αποτελούμενο από επαγγελματίες μουσικούς, πτυχιούχους, σπουδαστές, μαθητές μουσικών λυκείων και μέλη χορωδιών.

Το big choir project θα απαρτίζεται από 200 περίπου καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό. Εμπνευστής του οράματος, ο μαέστρος κ. Νικόλας Θεράποντος, ο οποίος και θα διευθύνει το σύνολο. Την σύσταση της Παγκύπριας χορωδίας καλλιτεχνών στηρίζει το πανεπιστήμιο Λευκωσίας, παραχωρώντας ειδική αίθουσα για να φιλοξενεί τις συναντήσεις της μεγάλης αυτής ομάδας. Η πρώτη συνάντηση, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του project, υπολογίζεται γύρω στα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου. Στην παρούσα φάση, το project βρίσκεται στην διαδικασίας ένταξης ενδιαφερόμενων μελών και ενημέρωσης. Ήδη η ανταπόκριση των Κυπρίων μουσικών είναι άνευ προηγουμένου, με 200 καλλιτέχνες να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Όπως ανέφερε στο politis.com.cy, ο  μαέστρος κ. Νικόλας Θεράποντος, η δημιουργία μιας μεγάλης χορωδίας «ήταν ένα από τα οράματά του. Η ανταπόκριση που συνάντησα από μουσικούς και σπουδαστές ήταν απίστευτη. Η χορωδία είναι ανοικτή προς όλους, οι αιτήσεις για συμμετοχή δεν έχουν ημερομηνία λήξης, δεχόμαστε μουσικούς σπουδαστές, επαγγελματίες οποιονδήποτε αγαπά τη μουσική και ασχολείται με αυτή την τέχνη».

Όσο αφορά το ρεπερτόριο με το οποίο θα ασχοληθεί η χορωδία, ο κ. Θεράποντος σημείωσε ότι  λόγω αριθμού συμμετεχόντων και ποικιλομορφίας, το ρεπερτόριο  θα περιλαμβάνει όλα τα είδη μουσικής από Μάνο Χατζιδάκι μέχρι  τζαζ και μιούζικαλ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου σκοπός του οράματος, είναι να αναβαθμίσει τα μουσικά δρώμενα στην Κύπρο, ειδικά στον τομέα του τραγουδιού και της χορωδιακής δραστηριότητας. Λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών του συνόλου, οι συναντήσεις θα γίνονται μια με δύο φορές τον μήνα και οι συναυλίες κάθε τετράμηνο. Στόχος είναι, οι συναυλίες στις οποίες θα συμμετέχει η παγκύπρια χορωδία καλλιτεχνών, να αποτελούν υπερθέαμα τόσο οπτικά όσο ακουστικά. Η περίοδος ένταξης των μελών, ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, με την πραγματοποίηση της πρώτης επίσημης συνάντησης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας μήνυμα στο 96 594854, πληκτρολογώντας ονοματεπώνυπο.

Το big choir project στοχεύει στην εξέλιξη και ανάδειξη της μουσικής πραγματικότητας της Κύπρου, και στην επάξια αντιπροσώπευση της στη διεθνή μουσική δράση.