Φόρμα αναζήτησης

Θέλει να τιμωρήσει την πρώην σύζυγο και ξεσπάει στα παιδιά του

Ο πατέρας, εκπαιδευτικός και επίδοξος πολιτικός, δεν πτοήθηκε και έκανε έφεση, θεωρώντας ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου [...]

Read More...

Είναι καθηγής, υπεύθυνος  νεοσύστατου κόμματος για θέματα διαφθοράς και πατέρας δύο παιδιών. Η ιδιότητα του ως επίδοξου πολιτικού παράγοντα, θα πρέπει να δημιουργήσει προβληματισμό, ως προς τον τρόπο που ασκεί την ιδιότητα του πατέρα. Για 8 χρόνια σέρνει τη πρώην σύζυγο του στα δικαστήρια, γιατί σε δύο περιπτώσεις το 2010 καθυστέρησε να του παραδώσει το ένα από τα δύο παιδιά τους για μισή ώρα. Με απλά λόγια, το δικαστικό διάταγμα επικοινωνίας, όριζε ως ώρα παράδοσης των παιδιών στον πατέρα τις 4 το απόγευμα και η μητέρα δύο φορές παρέδωσε το ένα παιδί στις 4:30 γιατί είχε καθυστερήσει 20 λεπτά στο φροντιστήριο αγγλικών.

Παρά το ότι η μητέρα, εισηγήθηκε να κρατήσει το παιδί ο πατέρας, μισή ώρα περισσότερο από όσο όριζε το δικαστήριο, ώστε να αναπληρωθεί ο χρόνος της καθυστέρησης , αυτός επέλεξε την δικαστική οδό ζητώντας καταδίκη της μητέρας για παρακοή διατάγματος. Το πρωτόδικο δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του πατέρα, καθώς δεν συμφώνησε πως υπήρχε πρόθεση της μητέρας να παραβιάσει το δικαστικό διάταγμα.

Ο πατέρας και επίδοξος πολιτικός, δεν πτοήθηκε και έκανε έφεση στην απόφαση, θεωρώντας ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου. Αρχικώς πρόβαλλε 12 λόγους έφεσης του οποίους στη συνέχεια μείωσε σε 5. Ο πατέρας επέμενε πως υπήρξε εσκεμμένη και με πρόθεση παρακοή του δικαστικού διατάγματος από τη πρώην σύζυγο του.

Η κόλαση των παιδιών

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιδιά το 2010 ήταν 8 και 6 ετών και σήμερα 16 και 14 αντιστοίχως και συνεπώς αντιλαμβάνονται πλήρως ότι έχουν γίνει αφορμή για να βγάλουν τα μεταξύ τους απωθημένα οι γονείς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο πατέρας ενεπλάκη και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις με «αντικείμενα» τα παιδιά, πότε για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και πότε για το σχολείο στο οποίο θα έπρεπε να φοιτήσουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρθηκε σε μια από τις δικαστικές διαδικασίες, τα δύο παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία διαχειρίζεται η μητέρα.

«Πόρτα» στον πατέρα

Το εφετείο απέρριψε την προσφυγή του πατέρα υιοθετώντας πλήρως την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, το οποίο είχε αποφανθεί πως «πρόθεση της μητέρας δεν ήταν να εμποδίσει την επικοινωνία, αλλά αυτή να καταστεί εφικτή με μια μικρή καθυστέρηση». Στην απόφαση σημειωνόταν πως «δεν στοιχειοθετήθηκε γι’ αυτό το αδίκημα παρακοής, δεν αποδείχθηκε ένοχη διάνοια ως προς το ηθελημένο της παρακοής. Άλλωστε, όπως η ίδια η καθ’ης η αίτηση (μητέρα) αναφέρει στην ένορκη δήλωση της, πρότεινε στον αιτητή (πατέρα) να επιστρέψει τα παιδιά 20 λεπτά αργότερα, ισχυρισμός που δεν αντικρούστηκε.»

Το εφετείο στη δική του απόφαση επισημαίνει πως «υπήρξε μαρτυρία ότι η ιδία (μητέρα) έκαμε προσπάθειες για να διαφοροποιήσει τις ώρες του φροντιστηρίου, κάτι το οποίο δεν έγινε εφικτό. Η ιδία πρότεινε στον εφεσείοντα (πατέρα) να παραταθεί ο χρόνος επικοινωνίας τις συγκεκριμένες ημέρες, για το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των ωρών 4:00 και 4:30, πράγμα το οποίο ο εφεσείων  (πατέρας) δεν δέχτηκε».

Παιδιά «αντικείμενα»

Το εφετείο στην απόφαση του χαρακτηρίζει την υπόθεση «θλιβερή» και εκφράζει «την έντονη δυσαρέσκεια» του «γιατί οι διάδικοι, οι οποίοι ερείζουν για τη γονική μέριμνα, συμπεριφέρονται ως εάν τα παιδιά  τους ήταν αντικείμενα παράδοσης και παραλαβής. Στόχος και σκοπός κάθε γονιού θα πρέπει να είναι η απάμβλυνση του προβλήματος που δημιουργείται σε παιδιά λόγω του χωρισμού των γονιών τους. Η αναγκαία συνεργασία ως προς τη ρύθμιση της επικοινωνίας με τρόπο λογικό θα πρέπει να είναι το πρώτιστο και όχι να εμφανίζονται ενώπιον δικαστηρίου για ένα τόσο μικρό θέμα».  Προφανώς η αναφορά του δικαστηρίου αναφέρεται στον πατέρα, αφού αυτός είναι που κίνησε την δικαστική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό τον «φιλοδώρησε» και με 2500 δικαστικά έξοδα.

 

Send this to a friend