Φόρμα αναζήτησης

Τα «θέλω» των κυβερνητικών ιατρών – Λίστα με 13 σημεία

Αποποινικοποίηση της ιατρικής πράξης και στελέχωση των ΤΑΕΠ με εξειδικευμένο προσωπικό ζητεί μεταξύ άλλων η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών. Παράλληλα, οι ιατροί υπογράμμισαν πως η σημερινή στάση εργασίας δεν είχε ως στόχο «να κερδίσουν επικοινωνιακούς πόντους», αλλά να ευαισθητοποιήσουν το Υπουργείο Υγείας.

Οι κυβερνητικοί ιατροί κατήλθαν σήμερα σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη των δύο γιατρών καθώς θεωρούν ότι αποτελεί ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία: Μπορούσε να αποφευχθεί η χρήση χειροπέδων στους γιατρούς

Σημειώνεται πως με τη στάση εργασίας διαφώνησε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί, ούτε και ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Μετά τη στάση εργασίας, δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου στην παρουσία και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

 

Παραιτήσεις ιατρών

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα δύο ιατροί, κλινικοί παθολόγοι, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Οι δύο με επιστολή τους, επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους, ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η παραίτησή τους φαίνεται να σχετίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις στα νοσοκομεία.

* Φωτογραφίες: Χρίστος Θεοδωρίδης

[bsa_pro_ad_space id=2][bsa_pro_ad_space id=1]