Φόρμα αναζήτησης

Παγκύπριος Διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικης Κάρτας Yianis Christodoulou

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημαρχείο Λευκωσίας, η τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Χριστουγεννιάτικης Κάρτας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Yianis Christodoulou με τίτλο «Christmas Card Competition – Helping Children» μετά από έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Στην εκδήλωση, όπου φιλοξενήθηκε και έκθεση επιλεγμένων Χριστουγεννιάτικων καρτών, παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Χρίστος Χατζηαθανασίου, γονείς και παιδιά από σχολεία της Κύπρου και φίλοι του Ιδρύματος.  

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείοu, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης εξήρε το έργο του Yianis Christodoulou Foundation και ευχαρίστησε τον Γιάννη Χριστοδούλου για την διαρκή προσφορά του Ιδρύματος. Ακολούθησε προβολή παρουσίασης πτυχών του έργου και της δράσης του Ιδρύματος στην Κύπρο και το εξωτερικό. Στη συνέχεια ο Γιάννης Χριστοδούλου σε λιτό και οικείο ύφος καλωσόρισε τον κόσμο που είχε κατακλύσει την αίθουσα και ευχαρίστησε όλους για τη ζεστή ανταπόκριση στον Διαγωνισμό και το Ίδρυμα. Αυτό τόνισε, δίνει μεγαλύτερη ώθηση στον ίδιο και τους φίλους του Ιδρύματος ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στη σημασία των ημερών των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Χριστοδούλου απένειμε το πρώτο βραβείο των 10000 ευρώ στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Παλιομετόχου, το δεύτερο των 5000 ευρώ στο  Γ’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας και το τρίτο βραβείο των 2000 στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου. Παιδιά από τα τρία δημοτικά σχολεία μίλησαν για τον τρόπο που εργάστηκαν και τι απεικονίζει η ζωγραφιά τους και ευχαρίστησαν τον Γιάννη Χριστοδούλου και το Ίδρυμα για την ευκαιρία που τους έδωσαν να ζωγραφίσουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες και να κερδίσουν χρήματα τα οποία θα αξιοποιηθούν για συγκεκριμένες ανάγκες του σχολείου τους.

Πιο νωρίς την ίδια μέρα το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Yianis Christodoulou Foundation», οργάνωσε στο εργαστήρι του Άη Βασίλη στη Λευκωσία «Ανταλλαγή παιχνιδιών – CHRISTMAS TOY SWAP – Δίνω και παίρνω χαρά». Εκατοντάδες παιδιά είχαν την ευκαιρία να χαρίσουν ένα παιγνίδι τους και να πάρουν ένα άλλο. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν πράγματα και να αντιληφθούν την ιδέα της ανακύκλωσης.